"Digitaliseringen gör väderprognoserna sämre"

Veckans gäst i Hållbarhetspodden är meteorologen Martin Hedberg, som förklarar hur väder hänger ihop med hållbarhet och varför det är bra att börsen spekulerar på det extrema vädret. Dessutom avslöjar han att digitaliseringen gör väderprognoserna sämre samtidigt som intresset för väder är större än någonsin.

"Företagen jag jobbar med idag inser att klimat och väder inte är floskler eller greenwasching, de jobbar med det för att det är affärskritiskt och det bygger på hållbar affärsutveckling från grunden", säger Martin Hedberg, som är meteorolog och gäst i veckans avsnitt av Hållbarhetspodden.

Hedberg menar att det är positivt att börsen spekulerar på det extrema vädret, eftersom samhället då inte behöver ta hela kostnaden för klimatanpassning och återuppbyggnad vid katastrofer.

Dessutom avslöjar han varför digitaliseringen gör att väderprognoserna blir sämre, trots att svenska folket är mer intresserade än någonsin av väder och klimat.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant