Fotograf: Ikea

Urladdat batteri? Det ska Ikea lösa

Lampor som laddar din telefon trådlöst, det kan du snart köpa på Ikea. 

Det var under söndagens Mobile World Congress i Barcelona som Ikea meddelade att de släpper en ny serie möbler som ska kunna ladda din telefon - trådlöst. Serien innehåller både bord, skrivbord och lampor med trådlösa laddningsytor. Själva möbeln behöver själv kopplas till ett eluttag. Serien kommer först släppas den 15e april i Europa och Nordamerika, för att senare rullas ut i hela världen. Detta rapporterar Wall Street Journal.

LÄS ÄVEN: Önskan som aldrig uppfylls: Bättre batterier

Irritationen vid urladdade batterier är vanligtvis hög och fler sätt att ladda våra prylar på är välkommet. Ikea meddelade även att de kommer börja sälja trådlösa laddningsstationer som kan installeras i existerande möbler för 30 euro styck, motsvarande 280 kronor.

”Det här är en stor satsning som vi tror svarar upp mot en kraftig efterfrågan. Vi vet att laddning är en het valuta, och kan effektiva lösningar dessutom kombineras med snygg design blir det ett vinnande koncept”, säger Björn Block, Range Manager Lighting Business och Wireless Charging på Ikea, till Di om de nya produkterna.

LÄS ÄVEN: Med nytt nanobatteri kan du ladda telefonen på 30 sekunder

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant