1 av 4
Bildspel: Om du drar ett kort med en exploderande katt är du ute... Fotograf: Exploding Kittens

Exploderande katter slår rekord på Kickstarter - drar in 44 miljoner

Katter brukar ofta slå rekord på nätet. Nu har precis detta hänt på Kickstarter. "Exploding Kittens" har redan dragit in över 44 miljoner och kampanjen är inte över.

Att internet älskar katter visste vi redan, men nu har djuren även lyckats slå rekord på Kickstarter. Kortspelet "Exploding Kittens" har när detta skrivs fått in nära 5,4 miljoner dollar, motsvarande över 44 miljoner kronor. Spelet är framtaget av Elan Lee, som jobbar på Xbox, Matthew Inman på The Oatmeal och Shane Small som har kopplingar både till Xbox och Marvel.

LÄS ÄVEN: Öl-jacka får in miljoner på Kickstarter

Kattspelet går ut på att varje spelare i tur och ordning drar varsitt kort från kortleken och den som drar en exploderande katt, och inte kan försvara sig mot den, åker ut. För varje kort du drar blir det allt troligare att en exploderande katt ska dyka upp och för att skydda dig kan du använda en mängd andra kort du kommer få upp på handen. Det finns getter som ser in i framtiden, laserpekare som distraherar katterna och mycket mer.

Att spelet nu blir det projekt som dragit in mest pengar någonsin går helt i linje med den trend som synts både på Kickstarter och Indiegogo under 2014. Allt fler spelprojekt har fått ta plats på crowdfundingsidorna och de drar vanligtvis in en ganska saftig mängd pengar också. Detta visar tydligt sidornas bredd. Det är inte bara tekniska startups som hamnar i blickfånget, även fantasyspel och romaner får uppmärksamhet.

"Exploding Kittens" kan du läsa mer om här.  Tidigare var det en frysbox som hade rekordet, läs om den här: Rekord på Kickstarter - "bärbar fest" har fått in över 13 miljoner dollar

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant