1 av 5
Bildspel: Årets julklapp. Klicka vidare i bildspelet för att se tidigare års julklappar. Fotograf: HUI Research

Detta är årets julklapp

För 27e året i rad utses årets julklapp - och i år är den både smart och klädsam.

HUI Research har för 27e året i rad utsett årets julklapp. "Årets julklapp är en symbol för en hälsomedveten konsument som vill dela sina aktiviteter i sociala medier", skriver man. Julklappen uppfyller alla de tre kriterier som HUI tittar närmare på. Produkten är en nyhet, säljs i ett stort antal enheter och representerar den tid vi lever i. Julklappen är det så kallade aktivitetsarmbandet.

ROLIG JULKLAPP?: Smörkniven som alla pratar om

"De senaste årens hälsotrend är fortsatt starkt och allt fler blir medvetna om problemen med fysisk ohälsa. Det är trendigt att vara aktiv och att ägna sig åt kroppsligt och mentalt välbefinnande. Sportprylar säljer som aldrig förr och tävlingar och motionslopp slår ständigt deltagarrekord. Vi använder funktionskläder och diverse tekniska hjälpmedel för att underlätta våra aktiviteter och dessa produkter driver i sig intresset för hälsa och välbefinnande. Samtidigt är vi mer uppkopplade än någonsin och delar gärna upplevelser och bilder med varandra i sociala medier", motiverar HUI.

Aktivitetsarmbandet, eller träningsarmbandet, har blivit allt populärare. Att mäta sin hälsa verkar inte längre vara något bara extrema idrottare gör. "Hälsotrenden är fortsatt stark och det är trendigt att vara aktiv", säger Lena Larsson, vd på HUI Research. 

LÄS ÄVEN: Så mycket är jultomtens varumärke värt

Tidigare julklappar har varit bland annat bakmaskinen, råsaftcentrifugen och spikmattan.

Relaterade artiklar


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant