Swefilmer är en svensk piratsajt som växt sig så pass stor att den i snitt når 2,5 procent av svenskarna varje dag.

De som betalar för TV och film online - är också de som använder pirattjänster

Det är dubbelt så vanligt att titta på film eller TV illegalt om man använder en tjänst som Netflix eller Viaplay.

Användingen av olika typer av pirattjänster är som störst bland dem som också använder en betaltjänst för TV och film eller som tittar mycket på TV online. Detta skriver dagensanalys.se.

I senaste "Trend & Tema" från MMS undersöktes räckvidden för tre populära pirattjänster för film och TV i Sverige: Swefilmer, Dreamfilm och Pirate Bay. De som har tillgång till någon typ av abonnemangstjänst för film och TV eller tittar ofta på playtjänster använder, i större utsträckning än snittet, även någon av dessa pirattjänster.

LÄS ÄVEN: Netflix slår på stort med Batman-deal

"Det är storkonsumenterna av rörlig bild som även använder pirattjänster. Den dagliga räckvidden för de här tjänsterna är nästan dubbelt så hög bland dem som också har en SVOD-tjänst, som Viaplay eller Netflix", säger MMS onlinechef Martin Hehrne.

Den dagliga räckvidden för de nämnda piratsajterna redovisas nedan.

Daglig räckvidd 9-99 år Q3 2014
Dreamfilm 0,5%
Swefilmer 2,5%
Pirate Bay 1,1%
Någon av de tre ovanstående 3,8%

Källa: Trend & Tema 2014:3

LÄS ÄVEN: Youtube överlägset störst i Sverige

I undersökningen intervjuades 2 551 personer i åldrarna 9-99 år under augusti-oktober om sina medievanor. Räckvidden för Pirate Bay gäller respondenter som sett en film eller TV-program under de senaste 24 timmarna före intervjutillfället, oavsett när filmen eller TV-serien laddades ned från Pirate Bay.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.