Veckans Affärers och Novares mentorprogram

Här skapas nästa generations toppnamn i näringslivet

Novare Leadership Academy och Veckans Affärer driver för sjunde året i rad ett mentorprogram, där du som ung man eller kvinna i karriären har möjlighet att få en av Sveriges tyngsta profiler som mentor under 2015. Genom kunskapsutbyte mellan generationer och branscher är ambitionen att skapa nya tankesätt och perspektiv, som kan leda till givande diskussioner och lösningar på såväl individuella ledarskapsfrågeställningar som affärs- och samhällsutmaningar.

Programinnehåll

Matchning sker med en mentor utifrån adeptens utmaningar och behov. Förutom de individuella mötena med mentorn får du även chans att få nya insikter genom ett partnerskap med ett annat mentorspar med liknande frågeställningar. Programmet erbjuder en plattform för att skapa affärsnätverk med andra adepter och mentorer genom nätverksträffar och workshops. Under nätverksträffarna kommer vi i grupper arbeta fram lösningar på aktuella affärsutmaningar som bolag och samhälle står inför idag. Genom att nya generationer möter seniora ledare är vår ambition att skapa nytänkande ledare för ett konkurrenskraftigt näringsliv i Sverige på en global marknad.

Adeptprofil
Mentorprogrammet riktar sig till Young Professionals; unga män och kvinnor med höga ambitioner och potential att bli vår framtids toppledare och nyckelpersoner. Du har uppvisad förmåga att driva projekt/företag och att leda människor. Vi söker personer från olika branscher.

Mentorer
Mentorerna är exklusivt utvalda bland Sveriges mäktigaste kvinnor och män med ledande positioner. De har många års erfarenhet som de nu vill dela med sig av till unga talanger som har potential och förmåga att bli våra framtida ledare.

Så ansöker du
Ansökan till mentorprogrammet kan göras löpande under året. Ansökan ska vara på max tre A4-sidor och innehålla:

1. Uppvisad förmåga att driva projekt/företag och leda människor
2. Kort CV (utbildning, arbetsgivare/position samt övriga meriter och prestationer. Ange även din ålder)
3.Vilka frågor/områden som du vill diskutera med din mentor och speciella önskemål om mentorns profil

Skicka din ansökan till vamentor@novare.se så berättar vi mer om programmet och processen.

Vill du bli mentor?
Maila din CV och en kort motivering varför du skulle bli en bra mentor!

För kontakt om mentorprogrammet:

Sofie Jungmar
Novare Leadership Academy
E-post: sofie.jungmar@novare.se
Telefonnummer: 076-167 63 62


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.