1 av 6
Fotograf: Edge Tech Labs

Världens minsta alkomätare - i din smartphone

Den lilla alkomätaren är knappt större än ett USB-minne och kan kopplas till din smartphone för att visa hur mycket alkohol du har i blodet. Prylen har väckt rejält med intresse på en av de stora crowdfunding-sajterna.

DrinkMate, en liten alkomätare som knappt är större än ett AA-batteri, kan kopplas direkt till din smartphone för att visa alkoholhalten i blodet. Den är världens minsta alkomätare och ligger just nu ute på crowdfunding-sajten Kickstarter, där man hade ett mål på att samla in 40 000 dollar. Idag har man fått in över 63 000 dollar, med 15 dagar tillgodo. Bakom DrinkMate ligger företaget Edge Tech Labs.

För att använda DrinkMate behöver man bara följa tre enkla steg:

1) Anslut den till DrinkMate android-smartphone.

2) Följ appens instruktioner för att blåsa i mätaren.

3) Se ditt resultat.

DrinkMate har en noggrannhet på +/- 0,1 promille vid en alkoholhalt på 0,2 promille och kan läsa av alkoholhalter upp till 2 promille.

Alkomätaren är ungefär 4,6 centimeter lång och har en diameter på 1,6 centimeter. Vikten är knappt 5,7 gram. Den låga vikten beror på att DrinkMate inte har något internt batteri, utan får sin strömförsörjning helt från mobilens USB-port. I nuläget är DrinkMate endast kompatibel med vissa android-telefoner.


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST