1 av 4
Bildspel: Flaskan ska passa perfekt i en väska, bredvid din dator, ditt block eller en pärm. Fotograf: Memobottle

Den smarta vattenflaskan som Kickstarter älskar

En kittlande smart produkt som vill lösa ett stort miljöproblem. Dagens uppstickare från Kickstarter.

De har 39 dagar kvar av sin kampanj på Kickstarter och har redan fått in nästan fyra gånger så mycket pengar som de sökte. Memobottle vill minska kosumptionen av vattenflaskor i världen. Deras produkt är både estetiskt tilltalande, enkel och smart. De har skapat en vattenflaska i tre storlekar som ska passa perfekt i en portfölj eller väska. Genom att omforma designen hoppas de göra det enklare för sina kunder att ta med sig vattenflaskan under dagen.

Varje år använder jordens befolkning 50 miljoner plastflaskor och bara 36% av dessa återvinns. För att producera, transportera och kyla dessa vattenflaskor används nästan 190 miljoner liter olja. Vid produktionen av flaskorna används också vatten och det behövs tre gånger så mycket vatten för att producera en flaska som för att fylla den. Dessutom kostar en flaska vatten i butik över 1000 gånger mer än samma mängd kranvatten gör. Det finns många fördelar med att istället använda en återanvändningsbar flaska, men ännu verkar inte konsumenterna ha hängt på - kanske är det den klassiska vattenflaskans otymplighet som är problemet.

Produkten har stor potential. Memobottle har redan fått stor uppmärksamhet på Kickstarter, när detta skrivs har de fått in 54 584 AUD, över 350 000 kronor. Dessutom är företagets tre flaskmodeller snygga. De heter Letter, A4 och A5 - och det är också deras storlekar.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST