Fotograf: TT

Därför dumpades till slut fulsäljarna

Beskedet att det hårt kritiserade bolaget förlorar Telia som kund skickade ner aktiekursen över 40 procent. Telia menar att de försökt få bolaget att sluta med fulsälj, men att "det blir inte bättre i mötet med kunden".

Telia har sagt upp återförsäljaravtalet med Phone Family, som slutar sälja Telias tjänster om en månad, den 27 september. Phone Family hävdar att Telia vill sluta med "aktiv försäljning". Men Telia fortsätter med det hos andra. I stället handlar det om att Phone Family under ett års tid inte kommit till rätta med fulsälj.

"Vi ser inte att företaget svarar upp mot våra krav. De har försökt korrigera och vi har haft en bra dialog, men det blir inte bättre i mötet med kunden", säger chefen för Telias återförsäljarverksamhet Hans Carlsson, till VA Telekommarknaden.

"Vi har återförsäljare som arbetar med aktiv försäljning, men med längre samtalstid. De lägger mer möda på kundens behov. Det är positivt att vara aktiv, men man får inte gå över gränsen."

Aktiekursen föll väsentligt på First North under morgonen, efter handelsstopp sent i går. Verksamheten vände till förlust under 2014, enligt delårsrapporten i dag. Styrelsen ger nu upp tidigare aggressiva mål om tillväxt och vinst för resten av året.

Telia stod under första halvåret 2014 för 15 procent av omsättningen i Phone Family. VA Telekommarknaden har rapporterat att också Tele2 och Telenor lämnat, och att Konsumentverket fortsatt kritiserar marknadsföringen.

Com Hem fortsätter med Phone Family.
”Vi följer naturligtvis utvecklingen och det viktigaste för oss är alltid att våra kunder är nöjda, oavsett var de har köpt våra tjänster någonstans.”

Det säger presschefen på Com Hem Fredrik Hallstan, till VA Telekommarknaden.

Com Hem vill inte kommentera återförsäljaravtalet.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Här är Nordens mest attraktiva arbetsgivare 2019 – Sweco som leds av Näringslivets mäktigaste kvinna 2019 på toppen
  2. Pensionsjätten satsar 740 miljoner i Northvolt – och spekulerar om Teslafabrik till Sverige
  3. Världens hetaste startup just nu – ska hjälpa bönderna att bli klimaträddare
  4. Ed Sheeran spelar mot världsrekord – drar in 7 miljarder kronor på senaste turnén
  5. Bra lön direkt: 10 välbetalda jobb som inte kräver utbildning
  1. Att ta tåget är inte så klimatsmart som du tror
  2. Nya plastskatten – upp till 7 kronor per plastpåse
  3. Bianca Ingrossos varumärke en riktig tillväxtraket
  4. Världens hetaste startup just nu – ska hjälpa bönderna att bli klimaträddare
  5. Skapa guldkant genom kontroll över ditt kapital – ”din väg till frihet”

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.