Fotograf: TT

"Utnyttja kursfallet och köp aktien"

En tidning har hittat tre köpvärda aktier. En av dem har fallit under sommaren, och det bör utnyttjas tycker tidningen. En osäker aktie ska man dock avvakta med.

Affärsvärlden rekommenderar köp av Vitrolife, Swedol och IAR Systems i sitt senaste nummer, medan eventuella investerare i Pricer ges rådet att avvakta.

I Pricer ser Affärsvärlden en aktie med långsiktig potential, och med låg värdering mätt med historiska mått. Men på de lönsamhetsproblem som uppdagades under fjolåret ser tidningen ingen "quick fix".

"Den sammantagna bilden är att Pricer verkar på en växande och attraktiv marknad, men att det finns kortsiktiga frågetecken", sammanfattar tidningen som samtidigt medger att aktien kan vara en köpkandidat för den långsiktige, men på grund av osäkerheten på kort sikt blir rekommendationen vänta.

Hos fertilitetsbolaget Vitrolife ser Affärsvärlden ett tillväxtbolag som samtidigt visats hålla lönsamheten på stabila nivåer. Tidningen skriver att det mesta talar för att marknadsutvecklingen kommer att bestå, i takt med utbredningen av en västerländsk livsstil där barnafödande sker allt senare. Tipset blir att utnyttja sommarens kursfall för köp. Riktkursen sätts till 139 kronor.

Sedan förra hösten har Affärsvärlden sett något av en "nystart" i järnhandelskedjan Swedol, med ny ledning klättrande marginaler. Trots att den tröga utvecklingen på den norska marknaden som ett minus, anses bolagets värdering låg räknat på nästa års resultatmål. Dessutom lyfter tidningen fram möjligheten till att bolaget blir uppköpt. Rekommendationen blir köp, med riktkursen 26 kronor.

I programvarubolaget IAR Systems ser Affärsvärlden ett bolag som positionerat sig väl i en lovande bransch. En stark ställning inom en egen nisch och avsaknad av tydlig huvudägare gör också bolaget till en möjlig uppköpskandidat. Riktkursen blir 78 kronor och rekommendationen köp.

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Skönhetsjätten säger hejdå till över 1 miljon följare på sociala medier – vill slippa ”algoritmernas tyranni”
  2. Kalldusch för Handelsbankens anställda: Årets vinstdelning slopas helt
  3. Aktierna som rusar och rasar i onsdagens rapportbonanza
  4. ABB:s vd får sparken – aktien rusar
  5. Köpte företaget för 1 krona – nu är han Sveriges senaste miljardär
  1. Leif GW efter veckans sanslösa börsklipp: Håller hårt i aktierna – och ska köpa mer
  2. Köpte företaget för 1 krona – nu är han Sveriges senaste miljardär
  3. Turistmeckats bakgård: Övergivna bostäder i Italien säljs nu för bara 10 kronor
  4. Här är Sveriges 10 hetaste arbetsgivare just nu – som alla vill jobba för
  5. Han gjorde som Musk fast decennier tidigare – kusliga likheter mellan dagens superentreprenör och Howard Hughes

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.