1 av 9
Bildspel: KLICKA VIDARE I BILDSPELET FÖR ALLA FRÅGOR 1. Varför har du haft X antal jobb under de senaste Y åren? ”Den här frågan tillåter mig att få en helhetsbild av en kandidats bakgrund. Vad motiverar dem? Varför, om de gjorde det, hoppade de från jobb till jobb? Och vad var den främsta anledningen till att de lämnade en anställning? Svaret visar på deras lojalitet and hur de resonerar. Tror de alltid att det är någon som håller dem tillbaka (chefer etc)? Blir de lätt uttråkade? Det är egentligen inte alls fel att hoppa från jobb till jobb – det är resonemanget bakom som spelar roll.” – Shama Kabani, grundare och VD på The Marketing Zen Group Fotograf: Wikimedia

”Vilket är ditt favoritdjur?” 10 chefer om vilka intervjufrågor som är deras favoriter och varför

Vad skulle få dig att gå till ett annat företag? Vad gillar du inte att göra? Cheferna berättar om sina favoritfrågor vid arbetsintervjuer och vad de vill se i en kandidat.

Jeff Haden från Business Insider frågade chefer från flera olika branscher vilken intervjufråga som var deras favorit och vilket typ av svar de var ute efter. De delade med sig av både vanliga och ovanliga frågor – och historier från intressanta intervjuer.

TIPS: Så fixar du toppjobbet

Personerna på bilderna är inte cheferna som svarat.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST