Operatör anklagas lura kunderna

En operatör har anmälts över 40 gånger. Säljarna ringer och säger sig komma från ett annat företag - och skickar räkningar utan att kunden sagt ja.

Säljaren säger sig komma från Telia eller kundens nuvarande operatör och säger att Sveanordic Telecom ska ta över operatörens kunder. Sedan kommer en räkning utan att kunden sagt ja. Det hävdar drabbade i anmälningar till Konsumentverket. Det rapporterar VA Telekommarknaden.

Sveanordic med ägarna Hassan Vahdat-Seresht och Ahmad Mouaid är service provider hos TDC i Telias nät under namnet Svea Telecom.

Det har kommit mer än fyrtio ytterligare anmälningar under 2014. Utifrån flera samstämmiga anmälningar är det troligt att Sveanordic Telecom inte är tydliga med vem som är avsändare för marknadsföringen, skriver Konsumentverket till företaget den 20 maj.

Företaget måste berätta vilket telemarketingföretag som säljer och lämna ut samtalsmallen, senast den 20 juni.

VA Telekommarknaden rapporterade i februari att företaget slussar vite på en halv miljon kr för att ha ringt säljsamtal till nixade telefonnummer till det externa bolag som sålt kontaktuppgifterna, hemligt vilket.


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.