Krook och Wallenberg utmanar Posten

Familjen Wallenberg investerar i serieentreprenören Stefan Krooks och Karl-Johan Perssons bolag som ska putta ner Posten från toppen.

Bolaget FAM som tillhör familjen Wallenberg investerar 25 miljoner kronor i brevlådeföretaget Kivra, som ägs till större delen av Stefan Krook och H&M:s Karl-Johan Persson, skriver Dagens Industri. Stefan Krook har bland annat grundat och sedan sålt teleoperatören Glocalnet. I höstas utnämndes han till årets samhällskapitalist av Veckans Affärer för sin roll i energibolaget God El.

LÄS MER: "Han är årets samhällskapitalist"

"FAM har varit en dröminvesterare. Wallenbergarna bidrar med trovärdighet med sin långsiktighet", säger Stefan Krook.

Idén bakom Kivra är att förmå organisationer att skicka digitala brev istället för pappersbrev, genom att tillhandahålla ett uppdaterat register av mejladresser som kopplas till personnummer. Enligt Krook är konkurrenterna Posten inte lika fokuserade på att digitalisera postmarknaden.

Stefan Krook och Karl-Johan Persson har tillsammans satsat ungefär 40 miljoner kronor i Kivra. Familjen Wallenbergs tillskott på 25 miljoner kronor innebär att de får en ägarandel på 20 procent.

 


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

För dig som prenumerant