Tvillingarna Winklevoss tror på en tjurig valuta. Fotograf: Evan Agostini

Är Bitcoin guld 2,0?

På tisdagen slog Bitcoin en ny rekordnivå, men Winklevoss-tvillingarna -som har investerat flera miljoner dollar i Bitcoin - är övertygade om att den virtuella valutan är värd 100 gånger mer än den är värderad till idag.

Cameron och Tyler Winklevoss tvillingarna kända för deras dispyt med Mark Zuckerberg om Facebooks ursprung är storinvesterare i Bitcoin. Tvillingarna köpte Bitcoins till ett värde av 11 miljoner dollar i april, när valutan var uppe i rekordhöga 266 dollar.

Därefter rasade den.

Men på tisdagen slog den notoriskt volatila valutan nytt rekord när den nådde 385 dollar på Mt Gox, en av de många börserna där Bitcoin handlas.

Winklevoss-tvillingarna tror bestämt att den virtuella valutan borde vara värd 100 gånger mer än den är värderad till idag.

Tjurscenariot är ett börsvärde på 400 miljarder dollar. Så börsvärdet är runt 4 miljarder dollar just nu , sa Tyler Winklevoss i en intervju på CNBC.

Cameron Winklevoss ser investeringen i Bitcoin dels som en guld 2,0 -strategi, och dels som ett bet på tekniken: Idén att betalningar i större utsträckning kommer att använda ett nätverk som Bitcoin-nätverket för att flytta pengar världen runt .

MISSA INTE: "Glömd Bitcoin-skatt gjorde norrmannen till miljonär"

Tvillingarna Winkelvoss vill starta en Bitcoin-ETF tillgänglig till samtliga investerare. De går just nu igenom den tillhörande byråkratiska processen och är optimistiska kring lagstiftarnas attityd kring Bitcoins.

Jag tror att alla erkänner innovationen och inte vill kväva den , sa Cameron Winklevoss i intervjun. De vill bara se till att det finns hälsosamma regelverk så att den används på ett säkert och produktivt sätt .

Förra månaden rasade Bitcoin när FBI stängde ned Silk Road, en sida som ska ha möjliggjort handel av droger och illegala tjänster. Bitcoins rykte rasade likaså, när den uppfattades främst som ett medel att handla med på Silk Road, enligt CNBC.

LÄS MER: "Så föll geniet bakom drog- och mordportalen"

Nu är dock priserna dubbelt så höga som innan Silk Road stängdes ned, enligt Tyler Winklevoss.

Så efterfrågan för att använda Bitcoin för olaglig aktivitet var nästan noll , menar han.

LÄS MER: "Nu öppnar världens första Bitcoin-bankomat"

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST