Klä dig i rött - en av listans överraskande tips. Fotograf: Ivan Sekretarev

9 saker du ska göra för att imponera på chefen

Business Insider bjuder på kontroversiella tips för att imponera på chefen: ha sex, sminka dig och undvik att hjälpa kollegor.

Denna forskningsbaserade lista är hämtad från Business insider och ska hjälpa dig att bli en bättre medarbetare och en gladare människa. Men de 9 knepen är inte okontroversiella. Uppmaningar såsom "sminka dig, ha sex och undvik hjälpa kollegor" kan få den största karriäristen att tveka. Vad tycker du om Business Insiders lista?

1. Vakna tidigare Vill du imponera på chefen ska du komma till kontoret tidigt. Fastän vissa studier tyder på att nattugglor kan vara smartare och mer kreativa än morgonfåglar, så presterar människor som går upp tidigt bättre vad gäller arbetsprestation, framgångsrik karriär och högre lön.

2. Sminka dig (om du är kvinna) Professionella kvinnor som sminkar sig anses vara mer kompetenta och sympatiska än de som går utan, enligt en studie gjord av Procter & Gamble.

3. Utstråla exekutiv närvaro Om du vill imponera dina chefer måste du visa att du har ledarskapspotential. Att ha en så kallad exekutiv närvaro handlar om att utstråla självsäkerhet, lugn under press och beslutsamhet, enligt en studie. Det står för 26 procent av vad som krävs för att bli befodrad.

4. Förhandla inte ansikte mot ansikte En brittisk studie visar att förhandlingar ska ske genom ett virtuellt medium om du ska imponera chefen med dina förhandlingsförmågor. Skälet är att personliga förhandlingar inte kommer gynna dig, eftersom du inte är den mäktigaste parten.

5. Få dem att tro att idén var deras hela tiden Genom att få chefen att tro att dina idéer egentligen är hans eller hennes idéer arbetar chefen mot det du vill.

6. Stopp och tänk innan du hjälper någon annan på jobbet Att hjälpa en medarbetare kan få dig att må bra, men det skadar din arbetsprestation, enligt en tysk och schweizisk studie. Det är den som får hjälp som presterar bättre, förmodligen för att den som hjälper blir avbruten i sitt arbete.

7. Le mycket Om du ler tillräckligt kommer din kropp till slut tro att arbetet inte är så jobbigt, och då blir du en trevligare person att vistas kring.

8. Klä dig i rött för att visa att du är fokuserad, engagerad och trovärdig. En studie har visat att servitriser som klädde sig i röda kläder tjänade mer pengar.

9. Ha sex minst fyra gånger i veckan Imponera på chefen genom att vara en glad och lugn person vad som än händer. Ett sätt att åstadkomma det är att ha sex minst fyra gånger i veckan. Det kan leda till högre självförtroende och glädje, vilket leder till trevligare, produktivare och mer kreativa medarbetare, enligt en tysk studie.

LISTA: "16 saker du ska göra i slutet av dagen"
LISTA: "14 saker framgångsrika människor gör på helgen"

Relaterade artiklar


Nyhetsbrevet för det nya näringslivet:

Kalendarium

För dig som prenumerant

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.