Fotograf: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/Scanpix

Antonia Ax:son Johnson blir hedersdoktor

Den 11:e november kommer fem nya hedersdoktorer presenteras vid KTH:s doktorspromotion i Stadshuset. En av dem är Antonia Ax:son Johnson, ordförande för Axel Johnsongruppen.

Med ett gediget intresse för både människor och miljö förespråkar hon ett ansvarsfullt företagande i samverkan med det omgivande samhället och dess institutioner för forskning och vetenskap , lyder motiveringen. Med hållbarhet i fokus stödjer Antonia Ax:son Johnson initiativ och forskning kring livs- och stadsplanering, bland annat genom sin stiftelse för miljö och utveckling. Genom hennes aktiva medverkan i växelspelet mellan företagar- och forskarvärlden skapas värdefulla tankar och idéer för byggandet av en hållbar framtid .

Antonia Ax:son Johnson, som tidigare i september även tog emot pris från Pontus Schultz stiftelse för sitt långvariga engagemang i hållbarhetsfrågan, har även mottagit Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademins Stora guldmedalj.

MISSA INTE: "Toppchef tilldelas hållbarhetspris"

Hans Blix, Inga-Britt Ahlenius och Bill Gates är bland de tidigare kända hedersdoktorerna från KTH.

Relaterade artiklar


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.