De har varit mäktigast

Den 5 mars delar Veckans Affärer ut priset till Näringslivets mäktigaste kvinna - för femtonde året i rad. Här är tidigare års vinnare och deras syn på kvotering, kvinnligt ledarskap och att vara en förebild.

1999 Sara Kullgren, 31, vd Nokia Mobile Phones
"Att byta jobb ofta ligger helt i linje med Nokias platta och snabbfotade företagskultur med en medelålder på 32 år."

2000 Cecilia Schelin Seidegård, 45, vice vd Astrazeneca
"Tjejerna fostras redan från skoltiden att vara så himla duktiga medan grabbarna busar och strular och ändå lyckas kapa åt sig toppjobben, makten och hela härligheten. Jag tror vi har lite att lära av dem."

2001 Marianne Nivert, 60, vd Telia
"När jag träffar på män som arbetar för jämställdhet brukar jag fråga varför. Svaret är oftast att de vill hjälpa kvinnorna. Insikten saknas om att det faktiskt handlar om att hjälpa näringslivet att ta tillvara kompetensen."

2002 Marie Ehrling, 46, vice koncernchef SAS
"Företagen måste få fram fler kvinnor i 30- till 40-årsåldern som är beredda att ta chefsansvar, för att de ska ha stor ledarerfarenhet vid 45. Det är här de måste sätta in sina insater."

2003 Annika Bolin, 40, vice vd SEB
"Jag är förvånad över att inte fler kvinnor söker sig till den här typen av verksamhet. Fördelen är att alla utvärderas med samma måttstock, resultatet i kronor och ören."

2004 Louise Julian, 45, koncernchef EF
"Mina svenska vänner pratar om hur vanligt det är att folk går in i väggen. Märkligt nog har jag aldrig hört talas om det i USA. Jag undrar om det inte delvis beror på situationen med dubbelarbetande mammor."

2005 Annika Falkengren, 42, koncernchef SEB
"Jag är medveten om att jag fungerar som en kvinnlig förebild och har märkt ett stort intresse hos andra kvinnor som vill veta hur man gör för att komma fram."

2006 Gunilla Nordström, 47, Kinachef Sony Ericsson
"Jag har alltid tackat ja till jobb som verkar roliga. Då bruka man också göra bra ifrån sig. Och välj gärna jobb med resultatansvar. I säljande företag värderas man efter resultat - antingen tar man en order eller inte."

2007 Mia Brunell, 41, vd Kinnevik
"Barn spelar fortfarande in i rekryteringarna. Och det kommer inte att förändras förrän bolagen accepterar att papporna är föräldralediga. Då blir det ingen skillnad mellan mäns och kvinnors karriärväg."

2008 Helene Biström, 45, Nordenchef Vattenfall
"När jag rekryterar letar jag efter beslutsamhet, men man behöver inte vara idrottare. Däremot är det en merit att ha varit föräldraledig. Då får man saker gjorda även under kaos."

2009 Ingrid Bonde, 49, vd AMF Pension
"I slutet av 80- och början av 90-talet var det mer momentum över jämställdhetsfrågan. Jag vet inte om det beror på min utveckling och ålder, men det är tråkigt att det ser ut som det gör."

2010 Lena Olving, 53, vice vd Saab
"När jag fattar beslut om att dra ned på antalet anställda är jag en känslokall bitch. När en man gör samma sak är han handlingskraftig. Jag har slutat att bry mig, att ta tuffa beslut är en viktig del av mitt jobb."

2011 Malin Frenning, 43, bredbandschef Teliasonera
"Lagstiftning verkar vara en tråkig väg att gå och jag är generellt emot att vi ska kvotera. Samtidigt kanske man ska ifrågasätta sina principer när utvecklingen går så sakt."

2012 Susanna Campbell, 39, vd Ratos
"Ska jag vara ärlig har jag pendlat fram och tillbaka. Nu har jag ändå landat i att jag ställer mig på nejsidan. I grunden riskerar man att göra kvinnor en björntjänst genom en kvoteringslag."

Missa inte: Hela listan - Näringslivets mäktigaste kvinnor 2012