Bonnie Roupé - Supertalang nr 32

Supertalang nummer 32 heter Bonnie Roupé, är 36 år gammal och vd på Bonzun Health Information.

Foto: Peter Jönsson

Just nu går hon och väntar på den kinesiska licensen. Sen ligger en jättemarknad som består av sisådär 20 miljoner gravida kvinnor och 80 miljoner småbarnsföräldrar öppen för henne.

Bonnie Roupé som gjorde sin första webbsida åt Ericsson redan 1998 håller på och bygger en hälsosajt för föräldrar och för vårdpersonal på kinesiska som ska ingå i den obligatoriska graviditetsutbildningen. Målet är att den ska bli global.

"Ett nischat Google", beskriver hon själv sin affärsidé.

"Vi vet så mycket och allt finns på nätet. Men tillgången till informationen är inte jämnt utspridd. Det vill jag ändra på."

Att det blev Kina beror på att hon tycker att det kändes extra meningsfullt och att det är ett spännande land. Och att hon blev serieentreprenör hon har tidigare bland annat dragit igång kvinnogolftidningen Red Tee beror på IT-kraschen.

"Vi hade jobbat hårt och så tog pengarna slut och alla fick gå. Då är det bättre att ha kontrollen över projektet själv."

Läs mer: Hela listan över Sveriges 101 Supertalanger


För dig som prenumerant

VA Superkarriär:

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.