Fotograf: Peter Jönsson

Här är rollerna ombytta

Titta noga på den här bilden. Kan du se vem som är mentorn och vem som är adepten? Rätt svar: Mernoch Saatchi, 33, hjälper Hans Börsvik, 53, att tänka nytt när det gäller jämställdhet och talanghantering.

Hon är allt han inte är. Kvinna, med iranska rötter, född -79, vd för litet kommunikationsbolag, småbarnsmamma.

Han är född -53, uppvuxen i Örgryte, Göteborg, man med vuxna barn, vd för stort bolag vars verksamhet är siffror.

Men de hamnade alltid i så intressanta diskussioner där backstage på evenemang om jämställdhet, mångfald, entreprenörskap eller talanghantering där de båda var inbjudna som talare eller debattörer.

Tredje gången gjorde Hans Börsvik, vd för PwC, slag i saken:

Jag frågade om vi inte kunde föra dessa samtal på ett mer strukturerat sätt , säger han när Veckans Affärer träffar honom och hans mentor Mernosh Saatchi, vd för den lilla kommunikationsbyrån Humblestorm, för en intervju om ett ovanligt mentorupplägg.

Hans Börsviks förslag när han konkretiserat sin förfrågan var nämligen just det: Kunde hon bli hans mentor? Han behövde ett reflektionsbollplank och en kunskapskälla för att styra rätt i det moderna ledarskapet. Någon som kunde hjälpa honom att göra PwC till ett företag som lyckas attrahera, rekrytera och behålla de unga svårflörtade, kräsna, utvecklingshetsande talangerna som alla på dagens arbetsmarknad slåss om och som själva ser hela världen som sin arbetsmarknad?

Mernosh Saatchi blev överraskad över frågan. Och imponerad.

Jag tänkte: 'Shit vilken ödmjuk ledare. Respekt!' Det var nog det som fick mig att tacka ja , säger hon.

Jag har aldrig varit mentor förut, knappt haft en egen mentor. Men den tryggheten i sig själv som fick Hans att ställa frågan gjorde att jag kände stort förtroende.

Sedan två och ett halvt år har de en tretimmarssittning på Hans Börsviks kontor varannan månad. Samtalen styrs av hans agenda och utmaningar framöver när det gäller ledarskapsfrågor som generationsväxling, jämställdhet, mångfald, internkommunikation, talangförsörjning.

Hans Börsvik blir ivrig när vi kommer in på vad de talar om och ger exempel:

Hur bejakar vi jämställdhet och mångfald som en självklar del i bolaget för att skaffa nya medarbetare? Om jag inte vet hur de tänker kan vi aldrig locka dem. Jag måste hela tiden hålla det samtalet och de perspektiven levande. Jag vill att Mernosh utmanar mig i det tänkandet.

Som affärsstrategi , fyller Mernosh i.

Och det är inte bara tyckanden och erfarenheter utan hon kommer också med mycket konkret kunskap om dessa frågor, nya forskningsrön och rapporter och annat , säger Hans Börsvik.

Och så tittar vi på hur ni kan använda det i er verksamhet , fortsätter Mernosh Saatchi.

Vad betyder det för PwC och för ditt ledarskap?

Det betyder väldigt mycket i mitt konkreta arbete, det fördjupar vårt jämställdhets- och mångfaldsarbete. Om jag försökt läsa mig till detta hade förmodligen mitt kroppsspråk avslöjat mig.

Rollerna är tydliga. Det är Mernosh Saatchi som är Hans Börsviks mentor. Mentorskapet är till för honom och Mernosh fakturerar PwC för uppdraget. Hur mycket vill ingen av dem säga.

Men det är värt det , konstaterar Hans Börsvik kort.

Det innebär dock inte att Mernosh bara är den som ger.

Jag ser det som ett ömsesidigt utbyte i de ämnen vi pratar om. Dessutom är det roligt att känna att man kan vara med och påverka , säger hon.

Själv leder hon kommunikationsbyrån Humblestorm med trettiotalet anställda. Genom att vara mentor åt Hans Börsvik får hon en hävstång att vara delaktig i ett ledarskap för revisionsjätten PwC:s runt 4 000 anställda.


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Så brädade han konkurrensen i ”världens hårdaste yrke” – slog alla rekord som dammsugarförsäljare
  2. Fick idén under sommarjobbet på McDonalds – nu tar hans bolag in en kvarts miljard
  3. Länsförsäkringar och Swedbank höjer bolåneräntor
  4. Affärsängeln bakom Malmös tech-succéer: ”Det är impact som gäller för mig nu”
  5. Tesla rasar på börsen efter beskedet att 3000 anställda sparkas
  1. Länsförsäkringar och Swedbank höjer bolåneräntor
  2. Fick idén under sommarjobbet på McDonalds – nu tar hans bolag in en kvarts miljard
  3. Svensk-brittiske miljardären: ”EU-kommissionen har lurat byxorna av Theresa May”
  4. SBAB går mot strömmen och sänker bolåneräntor
  5. Här är det klart vanligaste jobbet miljardärerna hade innan de blev snuskigt rika

För dig som prenumerant