Fotograf: Hanna Teleman

Erfarenhet av Asperger gav nytt rekryteringsavtal

IT-företaget CSC tecknar ett större avtal med konsultbolaget Left is Right, som är specialiserade på personer med aspergers syndrom. Det sa Ewa Carlborg, recruitment manager, på Veckans Affärers mångfaldsseminarium om funktionsnedsättning igår, torsdag: "Left is Right kommer att vara en prefered partner när det gäller vår rekrytering".

Left is Right är ett konsultbolag som speciailiserat sig på högkvalificerade konsulter som har svårt att hitta sin plats på arbetsmarknaden. Många av dem har neuropsykiatriska diagnoser, till exempel Aspergers syndrom.

"Vi vill skapa bron som tar dem in på arbetsmarknaden genom att sätta fokus på varje individs kompetens, säger Klas Gustafsson, vd för Left is Right.

I våras började en av bolagets konsulter på det multinationella IT-företaget CSC Sverige. De behövde en avancerad javautvecklare och hittade honom på Left is Right. Nu, fyra månader senare, vill de teckna ett avtal för att göra Left is Right till "huskonsult".

"Det som är bra med Left is Right är att det kan bli en form av "hyr-köp". Left is Right har sin kompetensbank där vi först kan få konsulter och sedan eventuellt anställa dem om de och vi vill det. Deras konsulter är också väldigt duktiga på språk och vi har stort behov av översättningar" säger Ewa Carlborg, som har svårt att kvantifiera behovet.

"Vi jobbar med outsourcing, så ibland får vi nya medarbetare den vägen. Det beror också helt på vilka uppdrag vi får in. Men vi hoppas mycket på det här. Den typen av specialistprogrammerare vi behöver är svåra att hitta".

Oavsett hur stor volym det blir i avtalet är Klas Gustafsson glad:

"För oss är det ett viktigt avtal. Vi räknar med att det blir något av ett genombrott på marknaden", säger han.

Left is Right har varit igång ett knappt år. Bolagets historia sträcker sig tillbaka till 2005 när det startade som ett renodlat konsultbolag där konsulterna hade Aspergers syndrom. Det gick i konkurs 2009, men en ny ägare köpte loss namnet och i januari 2011 startade det om men breddad verksamhet.

"Vi sätter fokus på personens kompetens och söker rätt position för den individen på marknaden. Därför är vi inte så intresserade av funktionsnedsättningen i sig." säger Klas Gustafsson.

Idag har bolaget 400 intresseanmälningar i sin databas av konsulter.

"Så fort vi får in ett lämpligt uppdrag kan vi anställa vi ur den".

Arbetsmarknadsdepartementets politiska sakkunnige, Albin Molander, talade också på seminariet och fick samma råd av flera av aktörerna på seminariet:

"Satsa på dem som gör något. Färre utredningar och projekt. Bygg bron från utanförskap in i samhället tillsammans med de företag och aktörer som verkligen gör något" sa Klas Gustafsson.

Relaterade artiklar


NYHETSBREV


Kalendarium

LYSSNA PÅ VA:S PODDAR

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Här är 13 saker du kan göra som får folk att gilla dig direkt – enligt forskning
  2. Vill du jobba på Spotify? Nu söker de personer som ska leda ett helt nytt projekt i Stockholm
  3. Här är Mark Zuckerbergs galna plan för att ta över världen när smartphones och bildskärmar dör ut
  4. Håller läskbranschen på att dö ut? Här är siffrorna som gör att Coca-Cola och andra jättar nu måste tänka om helt
  5. Han är den okände svensken bakom 10 000-timmarsregeln – här förklarar han varför den inte stämmer
  1. Gjorde Trump nyss sin värsta militära tabbe hittills?
  2. Bankernas skräckscenario: Dina räntekostnader kan stiga med 20 000 kr — i månaden
  3. Volvo utmanar Tesla – 5 saker du behöver veta om den nya elbilen
  4. Mannen som gick från 30 kronor i timmen till miljardär: De här 4 knepen hjälper dig till toppen
  5. Här är Facebooks nya storsatsning — vill ta kål på smartphones och TV

SENASTE VA

VA Karriär