Tillbaka till sökningen

International Sales Director

 

Om företaget:
Smarteq Wireless befinner sig i en stark tillväxtfas och vi behöver fler självgående och drivna kolleger till vårt starka team! Smarteq hjälper kunder inom främst Energi, Fordon och Industri att koppla upp sina produkter (M2M) genom att utveckla och leverera robusta och tillförlitliga antennlösningar med hög prestanda. På energisidan är vi marknadsledande i Norden på antenner för smarta elmätare och laddstolpar för elfordon. Inom fordon levererar vi bland annat inbyggda helt kundanpassade antenner för personbilar i premiumsegmentet och robusta antenner till tunga fordon. För oss är kundrelationerna viktiga och vi arbetar därför i nära samarbete med våra kunder, som finns globalt. Smarteq har både direktförsäljning, ofta med kundanpassade lösningar, och försäljning genom distributörer i över tjugo länder. Smarteq grundades 1996 och har genom de tidigare förvärven av Allgon Application och Carant AB mer än 70 års samlad erfarenhet av att utveckla antennlösningar – en kritisk modul i dagens uppkopplade samhälle. Med en bakgrund från fordonsindustrin har Smarteq också alla logistik- och projektledningsprocesser på plats, samt certifikat som ISO/TS16949 och ISO 14001.

Vårt team består idag av 11 medarbetare, varav flertalet har fokus på kundnära produktutveckling och R&D. Vi har vår bas i moderna lokaler i Kista, Stockholm. Företaget har ett antal aktiva patent och lanserar löpande nya produkter baserade på den senaste tekniken. Smarteq deltar i forskningsprojekt tillsammans med universitet och industri, för närvarande med fokus kring 5G och V2X. Vi är en del Allgongruppen, som är listad på Nasdaq OMX First North i Stockholm.

International Sales Director
Vi söker nu en International Sales Director, en tjänst med mycket internationella kontakter och resor mestadels inom Europa (ca 125 resdagar/år). Rollen innebär att aktivt öka försäljningen genom att skapa nya affärer och bygga kundrelationer. Den innebär också mer strategiskt arbete med att arbeta fram planer för att nå försäljningsmål och följa upp resultat. International Sales Director rapporterat till VP Sales & Marketing.

Din profil

I denna roll värdesätter vi teknisk kompetens och att du har ett djupt tekniskt intresse, bakgrund eller utbildning. Särskilt meriterande är om du även har erfarenhet av att bygga upp, stötta och utveckla distributörer såväl i Sverige som utomlands. Viktigast är dock att du är rätt person att ingå i vårt team. För att trivas hos oss, söker vi dig som

  • Är en social lagspelare med hög energinivå och drivkraft, och skicklig på att bygga långsiktiga relationer.
  • Är van vid att arbeta självständigt och kan leda dig själv att skapa förutsättningar för att lyckas med dina åtaganden.
  • Är prestigelös, ödmjuk och bidrar till en positiv företagskultur.
  • Talar svenska och engelska flytande och gärna ytterligare språk, då du arbetar med internationella kunder
  • Drivs av att förstå kundernas behov och att kunna hjälpa kunderna att hitta optimala antennlösningar för en uppkopplad värld.
  • Lockas av att vara med på resan att fortsätta bygga upp företaget och vara en starkt bidragande faktor till vår fortsatta tillväxt.
  • Vill representera ett välansett varumärke med global närvaro inom växande affärsområden.

Tjänsten är en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning och med placering i Kista, Stockholm. Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.


Meriterande:
Utbildning inom försäljning, kommunikation och- eller ledarskap
Tidigare erfarenhet av teknisk försäljning, gärna inom telekom eller annan trådlös kommunikation
Internationell erfarenhet samt erfarenhet av att ha jobbat inom Energi, Industri eller Fordon.
Vi ser helst att du har erfarenhet från att bygga upp, stötta och utveckla försäljning via distributionskanaler

Körkort önskvärt

Om du har några frågor maila Michael.Nyqvist@smarteq.se eller ring 073-385 92 61

Relaterade jobb