Tillbaka till sökningen

Marketing Manager B2B

Tink är en mobilapp som gör det enkelt att göra smartare val för privatekonomin. I appen kan du bland annat se om du kan skaffa en bättre bolåneränta, flytta ditt lån och öppna ett sparkonto med bättre sparränta. Genom att koppa samtliga bankkonton och kreditkort till Tink, får du en smidig helhetsbild över din ekonomi, se vad du spenderar pengar på, samt sköta din bankärenden - allt på ett ställe. Bolaget grundades 2012 av Daniel Kjellén och Fredrik Hedberg och har idag 400 000 användare i Sverige. Sammanlagt har bolaget tagit in över 100 miljoner kronor från investerare som Creades, Sunstone Ventures, SEB Ventures och ABN Amro Ventures. Ordföranden är Avanzas tidigare VD Nicklas Storåkers.


Via Tink Enterprise/B2B erbjuder vi vår tekniska plattform och skräddarsydda funktioner till de ledande bankerna i Europa för att hjälpa dem med deras digitala utveckling, service och konsumentupplevelse. Nu söker vi därför en Marketing Manager som ska bidra till bolagets fortsatta tillväxt bl a genom att öka kännedom och preferens runt Tinks erbjudande och tjänster. Idag jobbar cirka 35 personer på vårt huvudkontor på Drottninggatan i Stockholm och vi ska bli fler!

Som Marketing Manager kommer du att ansvara för att fånga intresset från en väldefinierad målgrupp och positionera Tink som den ledande fintech- utvecklaren. Du kommer att koordinera och prioritera aktiviteter i mycket nära samarbete med Sales Director Enterprise, Commercial Director, PR Manager Consumer samt Marketing Director som du även rapporterar till.

Rollen innebär strategiskt arbete med att framarbeta marknadsplan samt skalbar internationell struktur för bolagets marknadsföring utifrån bolagets varumärkes-och kommunikationsplattform (pågående arbete). Uppgiften innefattar bland annat även att:

  • Identifiera och bearbeta nyckelpersoner inom de 80 största bankerna i Europa. Skapa anpassat, informativt och intresseväckande innehåll samt välja/utvärdera kanalval för att förflytta prospects i kundlivscykeln.
  • Identifiera, planera och delta vid kännedoms- och relationsskapande aktiviteter såsom internationella branschmässor, event etc.
  • Stödja ledning och talespersoner med analys och information om omvärld och konkurrenter samt formulera budskap, särskiljande egenskaper och underlag för exempelvis företagspresentationer, seminarier, upphandlingar, relationen med investerare etc
  • Vid behov agera kravställare mot externa samarbetspartners såsom PR-byrå.


Vi söker dig som har 5+ års erfarenhet av strategisk, operativ och internationell B2B- marknadsföring. Du är en ambitiös och nyfiken team player som vill vara del i en startup miljö och skapa något nytt och spännande. Vi ser gärna att du har kunskap från bank/finansbranschen, fintech och/eller närliggande miljö. Dessutom förväntar vi oss att du:

  • Har gedigen erfarenhet av varumärkes- och målgrupps- och kommunikationsarbete (kanalval, budskap, tonalitet etc). Erfarenhet av content marketing (engelska) och PR-arbete är en tillgång.
  • Har erfarenhet av marknadsföring via digitala kanaler samt från att skapa struktur och process/systemstöd för ett integrerat arbete (inkl. sätta och följa upp relevanta mål och KPIer). Erfarenhet av inbound marketing och marketing automation, CRM- och e-postverktyg är meriterande.
  • Har god stilistisk förmåga (svenska/engelska), erfaren i att bedöma kreativa underlag samt van att managera leverantörer, byråer etc.
  • Är initiativtagande, strukturerad, analytisk och affärsorienterad - utmanar på ett konstruktivt sätt och bygger och etablerar för stödja hela affären.
  • Är en god kommunikatör och presentatör - mycket goda kunskaper i svenska och engelska.
  • Har akademisk utbildning (företrädesvis inom marknadsföring och ekonomi).

För att trivas hos oss är du även prestigelös, ödmjuk och bidrar till en positiv och avslappnad kultur. Tjänsten är en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning och med placering i Stockholm.
Tillträde så snart som möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

I denna rekrytering samarbetar vi med Bohmans Nätverk.

Vid eventuella frågor kontakta rekryteringskonsult Cicki Birgersson på 070 335 99 78. 

Vänligen ansök snarast via www.bohmans.com , intervjuer sker därefter löpande.  Bifoga CV och kortfattad ansökan/personligt brev i ett och samma dokument.

Relaterade jobb