Tillbaka till sökningen

Strategic Media Planner (Programmatic)

Vendemore växer och söker en Strategic Media Planner som förstår det programmatiska annonseringslandskapet, både ur ett tekniskt och affärsmässigt perspektiv. Huvudfokus för rollen kommer vara att utveckla och optimera vårt Account Based Marketing-erbjudande (ABM). 2017-02-24

Vendemore
Vendemore is the number one Account Based Marketing (ABM) partner for business-to-business (B2B) companies with complex and long sales cycles. We are harnessing the power of mass advertising and turning it on its head to deliver focused and targeted ad messages to individuals in your most important accounts, may it be prospects or customers. The result is increased sales pipelines, lower percentage of lost sales and increased revenue on existing clients.

 

Vendemore is an international company with headquarters in Stockholm, Sweden with sales operations in Europe and US. Vendemore is a subsidiary of Bisnode AB.


Beskrivning
Har du en passion för digital marknadsföring och kundnytta? Som Strategic Media Planner på Vendemore, kommer du att bli en del av ett positivt och drivet gäng som ligger i framkant inom Account Based Marketing. Vi arbetar med större B2B-företag, främst i Europa och i USA, och hjälper dem att nå sina viktigaste kunder globalt. Vendemore är ett dynamiskt företag där du får uppleva fördelarna med ett högt tempo och möjligheten till snabba förändringar.
Skiftet till automatiserad och databaserad kommunikation inom marknadsföring och annonsering öppnar upp för mer riktade kampanjer. Som Strategic Media Planner på Vendemore kommer du att befinna dig mitt i detta paradigmskifte, där din uppgift är att se till att våra kunder får ut maximal effekt av sin marknadsföring.


Rollbeskrivning
Som Strategic Media Planner på Vendemore kommer du att vara en del av Product Management-teamet och ditt bidrag kommer att spela en viktig del i vår ambition att utöka vår produktportfölj inom ABM, främst inom annonseringsdelen av erbjudandet. Du kommer också att stötta våra Account Managers och Project Managers med att optimera våra kunders kampanjer. Din huvuduppgift som Strategic Media Planner på Vendemore kommer vara att utveckla och optimera den strategiska medieplanen utifrån våra kunders behov.

Dina uppgifter i korthet

 • Nära samarbete med interna och externa intressenter för att förstå deras behov
 • Utveckla och underhålla den strategiska medieplanen
 • Identifiera B2B-målgrupper genom att analysera egenskaper, beteenden och medievanor
 • Stötta arbetet med paketering och prissättning av ABM-erbjudandet, huvudsakligen annonseringsdelen
 • Förhandla annonsköp med mediepartners, främst i Europa och Nordamerika
 • Implementera, analysera, utvärdera och följa upp avtal med mediepartners
 • Analysera och utvärdera övergripande medieinvestering för att optimera våra medieköp
 • Stötta Account Managers och Project Managers med att optimera kampanjresultat
 • Följa marknadsutvecklingen inom digital marknadsföring och annonsering
 • Företaget växer snabbt och du kommer få chansen att utveckla och forma din roll. Det är därför viktigt att du har en stark drivkraft och en vilja att utvecklas.

Vem är du?
Vi söker dig som har ett starkt driv, ett affärsmässigt fokus och som trivs i en föränderlig miljö. Du har en god teknisk förståelse för det programmatiska annonseringslandskapet och gedigen erfarenhet av att arbeta med analys. Du är en lagspelare; flexibel och villig att dela din kunskap och erfarenhet. Du måste också kunna multi-taska och ha en förmåga att prioritera och planera dina aktiviteter självständigt. För att vara framgångsrik i rollen måste du ha förmågan att växla mellan strategiskt tänkande och att kavla upp ärmarna för att få saker gjorda.
Vi tror också att du har:

 • Erfarenhet som mediaplanerare/-köpare eller annan relevant position
 • Universitetsexamen som är relevant för rollen
 • Mycket goda yrkeskunskaper i skriven och talad engelska, andra språk är meriterande
 • Hög ambitionsnivå och personlig integritet
 • Mycket god analytisk förmåga för att kunna utvärdera och optimera våra medieköp
 • Hög stresstålighet, där du hanterar press, deadlines och snabba beslut på ett bra sätt
 • Erfarenhet från digital marknadsföring, annonsering och media
 • Erfarenhet av att jobba med DSP, DMP eller SSP inom det programmatiska annonseringslandskapet.

Anställningsform
Anställningen är fast anställning på heltid, vi tillämpar flextid och erbjuder konkurrenskraftiga villkor.

MER OM TJÄNSTEN

Ort:
Stockholm

Företag:
Vendemore

Typ av tjänst:
Strategic Media Planner

Sista ansökningsdatum:
2017-03-02

Vendemore samarbetar med  Media720 i denna rekrytering.

För ytterligare frågor, vänligen kontakta Jonas på +46 706 290877. Sista ansökningsdag 2017-03-31. Job description in english.

Vi går igenom ansökningar och intervjuar löpande, så ansök direkt med ”Snabbsök” eller skicka CV och personligt brev till jonas.berg@media720.se snarast. Skriv ”Strategic Media Planner Vendemore” i ämnesraden.


Media720 hjälper medieföretag med strategiska och operativa konsultinsatser på ledningsnivå samt hyr ut eller rekryterar kunnig personal. Med fokus och helhetssyn på media ser vi till att våra kunder har rätt kompetens vid rätt tillfälle.

Relaterade jobb