Våga ta utlandsjobbet

– det här behöver du ha koll på!

Vi har en växande global arbetsmarknad. Nya siffor visar att 1 av 7 vill jobba utomlands och många finns inom det privata näringslivet. Var tredje svensk under 36 år är sugen på att ta ett utlandsjobb.

När drömmen om utlandsvistelsen växer, är det smart att fundera ordentligt kring förutsättningarna i anbud, anställningar och annat praktiskt, innan du åker.

Vad händer med din pension, din föräldraledighet och hur ser planen ut om vistelsen måste avbrytas tidigare än du räknat med? Och hur tar företagen tillvara på din kompetens när utlandsåren är över och du är hemma igen? Här är bästa tipsen!

8.00-8.30 Registrering och frukost.

8.30-8.35 Jobba utomlands javisst - men tänk efter före!

Moderator Åsa Uhlin, chefredaktör Veckans Affärer, hälsar välkommen. 
Intervju med Marina Åman, andre vice ordförande, Unionen.

8.35-8.55 Internationella personalförflyttningar – ”Essitymodellen”.

Det är omkring 50 medarbetare med Sverige som hemland som i dag arbetar utomlands för börsnoterade Essity, tidigare en del av SCA-koncernen. Det är en mindre grupp av totalt cirka 48 000 anställda i bolaget, men nyckelpersoner. Paula Gustafsson förklarar hur Essity förbereder personalen som lämnar Sverige för utlandsarbete och vilket stöd man erbjuder den vid hemkomsten.
Paula Gustafsson, Compensation & Mobility Director, Essity

8.55-9.25 Paneldiskussion.

Birgitta Jönsson, Compensation & Benefit-specialist
Birgitta har stora och djupa kunskaper om bland annat villkor för svensk personal på utlandsjobb. Erfarenheterna kommer från uppdrag i bland annat NCC, SKF och Skanska. 

Jenny Wieslander Chandler, marknadssamordnare, Öresundskraft
Jenny jobbade i sex länder under totalt 15 år innan hon återvände till Sverige 2012. Hemkomsten blev en chock! Nu berättar hon om sina erfarenheter, om stödet hon fick och hur detta ledde till en idé att hjälpa andra. Tillsammans med Sally Russell medgrundare av nätverket Helsingborg International Connections.

Marina Åman, andre vice ordförande, Unionen 

Paula Gustafsson, Compensation & Mobility Director, Essity

Åsa Uhlin, chefredaktör, Veckans Affärer

9.25-9.30 Avslutning.

08 feb

Helio GT30, Grev Turegatan 30, Stockholm 08:00-10:00


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST