Näringslivets Mäktigaste Kvinnor 2018

Den 7 mars  möts vi på Berns i Stockholm för att fira 20-årsjubileet av Näringslivets mäktigaste kvinnor! Det blir en eftermiddag och kväll fylld av engagemang, insikter, stolthet och möten, med ett inledande seminarium och en festlig prisutdelning med sittande trerättersmiddag.

Veckans Affärer Kvinna ska skapa ett jämställt näringsliv

Jämställdhet är inte en kvinnofråga – det är en lönsamhets- och ledarskapsfråga. Det är ett strategiskt verktyg som ger effekter i flera led. Och det är en självklar rättvisefråga.

Sedan 1999 har Veckans Affärer bevakat jämställdheten i svenskt näringsliv genom vår rankning ”Näringslivets mäktigaste kvinnor.” Mycket har hänt men vi har fortfarande lång väg kvar.

De företag som ger kvinnor verkliga möjligheter att göra karriär, som satsar på jämställda företagsledningar och styrelser och som inser att även männen har en viktig roll att spela i detta arbete, det är företag som vinner i längden. De får i regel bättre lönsamhet och de har lättare att rekrytera och behålla anställda, både kvinnor och män.

För Veckans Affärer är det självklart att verka för ett inkluderande och jämställt näringsliv som värderar människor utifrån deras kompetens och vilja att lyckas, inte utifrån kön, hudfärg, ålder eller nätverk. Det är därför vi har skapat VA Kvinna.

Detta är VA Kvinna

Jämställdheten i näringslivet är ett ständigt pågående bevakningsområde för Veckans Affärer. Vi granskar företagen som är bra och dåliga på jämställdhet och visar vad det kostar ägarna när företagen låter kvinnors kompetens glida dem ur händerna.

Genom den årliga rankningen av Näringslivets mäktigaste kvinnor lyfter Veckans Affärer fram framgångsrika kvinnor i olika kategorier, bland annat ägare, styrelseproffs, direktörer, opinionsbildare och börs-vd:ar. Vi tror att detta hjälper till att synliggöra dessa kvinnor, dels inför varandra, dels som personer kvalificerade för nya uppdrag. De blir också viktiga förebilder för andra kvinnor.

Huvudpartner:

Partner:

 

  

 

Sponsorer:

 

I vän-samarbete med:

 

07 mar


NYHETSBREV


Kalendarium

SENASTE VA