Fotograf: Pax Engström Nyström

Näringslivets Mäktigaste Kvinnor 2018

Den 7 mars möts vi på China Teatern i Stockholm för att fira 20-årsjubileet av Näringslivets mäktigaste kvinnor! Det blir en eftermiddag fylld av engagemang, insikter, stolthet och möten.

Datum: 7 mars
Plats: 
China Teatern, Stockholm
Tid: 
13.30 - 16.30
OSA: 
Senast 26 februari

Inbjudan till kvällen och prisutdelningen sker i år endast via personlig inbjudan. Här kan du anmäla ditt intresse för att vara med på kvällen. Vi kontaktar dig om det finns plats.

13.30-13.40 Inledning
Åsa Uhlin, chefredaktör Veckans Affärer

13.40-14.15 Ledarskap när allting förändras
Anna Kinberg Batra, f d partiordförande Moderaterna

14.15-14.45 Ledarskap när inget får gå fel
Jennie von Alten, häkteschef Kronobergshäktet i Stockholm

14.45-15.15 Kaffepaus

15.15-16.00 Syns män så finns män
Ulrik Simonsson, vd Ungdomsbarometern
Amelie von Zweigbergk, avdelningschef industriell utveckling Teknikföretagen

16.00-16.30 Ledarskap i framkant: så skapar drönare en hållbar värld 
Helena Samsioe, grundare och vd för GLOBHE

 

Veckans Affärer Kvinna ska skapa ett jämställt näringsliv

Jämställdhet är inte en kvinnofråga – det är en lönsamhets- och ledarskapsfråga. Det är ett strategiskt verktyg som ger effekter i flera led. Och det är en självklar rättvisefråga.

Sedan 1999 har Veckans Affärer bevakat jämställdheten i svenskt näringsliv genom vår rankning ”Näringslivets mäktigaste kvinnor.” Mycket har hänt men vi har fortfarande lång väg kvar.

De företag som ger kvinnor verkliga möjligheter att göra karriär, som satsar på jämställda företagsledningar och styrelser och som inser att även männen har en viktig roll att spela i detta arbete, det är företag som vinner i längden. De får i regel bättre lönsamhet och de har lättare att rekrytera och behålla anställda, både kvinnor och män.

För Veckans Affärer är det självklart att verka för ett inkluderande och jämställt näringsliv som värderar människor utifrån deras kompetens och vilja att lyckas, inte utifrån kön, hudfärg, ålder eller nätverk. Det är därför vi har skapat VA Kvinna.

Detta är VA Kvinna

Jämställdheten i näringslivet är ett ständigt pågående bevakningsområde för Veckans Affärer. Vi granskar företagen som är bra och dåliga på jämställdhet och visar vad det kostar ägarna när företagen låter kvinnors kompetens glida dem ur händerna.

Genom den årliga rankningen av Näringslivets mäktigaste kvinnor lyfter Veckans Affärer fram framgångsrika kvinnor i olika kategorier, bland annat ägare, styrelseproffs, direktörer, opinionsbildare och börs-vd:ar. Vi tror att detta hjälper till att synliggöra dessa kvinnor, dels inför varandra, dels som personer kvalificerade för nya uppdrag. De blir också viktiga förebilder för andra kvinnor.

 

Huvudpartner:

Partner:

 

  

Sponsorer:

   

 

I vän-samarbete med:

 

07 mar

China Teatern, Stockholm 13:30-16:30


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.