Mia Brunell Livfors, VD på Axel Johnson och NÄRINGSLIVETS MÄKTIGASTE KVINNA 2016, hyllas av DIVINE - "The opera trio" under prisutdelningen på Näringslivets mäktigaste kvinna som hölls den 7 mars 2016 i Kulturhuset, Stockholm Fotograf: Pax Engström Nyström

Näringslivets Mäktigaste Kvinnor 2017

Den 7 mars 2017 möts vi på Berns i Stockholm för att för 19:e året i rad utse Näringslivets mäktigaste kvinnor. Det blir en eftermiddag och kväll fylld av engagemang, insikter, stolthet och möten, med ett inledande seminarium och en festlig prisutdelning. 

Veckans Affärer Kvinna ska skapa ett jämställt näringsliv

Jämställdhet är inte en kvinnofråga – det är en lönsamhets- och ledarskapsfråga. Det är ett strategiskt verktyg som ger effekter i flera led. Och det är en självklar rättvisefråga.

Sedan 1999 har Veckans Affärer bevakat jämställdheten i svenskt näringsliv genom vår rankning ”Näringslivets mäktigaste kvinnor.” Mycket har hänt men vi har fortfarande lång väg kvar.

De företag som ger kvinnor verkliga möjligheter att göra karriär, som satsar på jämställda företagsledningar och styrelser och som inser att även männen har en viktig roll att spela i detta arbete, det är företag som vinner i längden. De får i regel bättre lönsamhet och de har lättare att rekrytera och behålla anställda, både kvinnor och män.

För Veckans Affärer är det självklart att verka för ett inkluderande och jämställt näringsliv som värderar människor utifrån deras kompetens och vilja att lyckas, inte utifrån kön, hudfärg, ålder eller nätverk. Det är därför vi har skapat VA Kvinna.

Detta är VA Kvinna

Jämställdheten i näringslivet är ett ständigt pågående bevakningsområde för Veckans Affärer. Vi granskar företagen som är bra och dåliga på jämställdhet och visar vad det kostar ägarna när företagen låter kvinnors kompetens glida dem ur händerna.

Genom den årliga rankningen av Näringslivets mäktigaste kvinnor lyfter Veckans Affärer fram framgångsrika kvinnor i olika kategorier, bland annat ägare, styrelseproffs, direktörer, opinionsbildare och börs-vd:ar. Vi tror att detta hjälper till att synliggöra dessa kvinnor, dels inför varandra, dels som personer kvalificerade för nya uppdrag. De blir också viktiga förebilder för andra kvinnor.

Anmälan till den 7 mars är nu stängd! 
Vid frågor kontakta: niklas.hargell@bbm.bonnier.se

Program 7 mars

Kl 15.40 Registrering

Kl 16.00-17.30 Seminarium i två delar
Mäns ansvar för jämställdhet
Fredrik Eklöf, Kichisaga
Så får vi fler kvinnor till teknikbranschen
Amelie von Zweigbergk, Teknikföretagen

Kl 17.30 Registrering och mingel inför kvällen

Kl 18.30 Lättare mat och dryck i stora Salongen

Kl 19.00-20.30 Program med prisutdelning

Kl 20.30-22.00 Mingel fortsätter

Hela kvällen från kl 17.30 sker i mingelform, så tänk mingelvänliga skor!


Se bildspelet från förra året här. 

Se förra årets program här.

HuvudpartnerPartner

      

I vän-samarbete med

Sponsorer

  

07 mar

Berns

Berzelii Park, Stockholm


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.