Möt millennials

– att förstå, rekrytera och leda unga talanger för framgång!

16 maj 2018
Venue 81, Drottninggatan 81, Stockholm, 09:00-16:15
Gå 3, betala för 2.

Hälften av arbetskraften som finns att tillgå inom ett par år kommer huvudsakligen vara millennials. Till den gruppen, vars engelska beskrivning vi har tagit till oss, räknas personer födda någon gång mellan 1983 och 2001 och som idag är 17-35 år.

Gruppen är stor och individerna är i sina tidiga karriärer – digitalt mogna och med internationell utblick. Att förstå, rekrytera och kunna leda millennials är en framgångsfaktor för att utveckla en organisation eller ett företag.

Det här är en konferens för dig som är affärsutvecklare, marknadschef, ingår i ett Employer Branding-team, har titeln Talent Manager, utvecklingschef eller HR-chef inom det privata näringslivet såväl som inom stat, kommun och landsting.

08.30-09.00 Frukost och registrering

09.00-09.05 Välkommen!

Moderator Åsa Uhlin, chefredaktör på Veckans Affärer inleder.

09.05-09.35 De 5 generationerna på arbetsmarknaden

Millennials kliv in i arbetslivet har skapat utmaningar. Plötsligt upplever många ledare att deras ledarskap utmanas på ett annat sätt än tidigare. Samtidigt känner många millennials att de idag hindras från att frigöra sin potential och blir därför frustrerade. I ett arbetsliv med nästan fem generationer blir förståelsen av dem och deras motivation, grundläggande för ledare som vill bygga starka team. Möt FranklinCoveys ledarskapsexpert Victoria Roos-Olsson som introducerar generationerna och besvarar frågorna kring varför du behöver förstå dem och hur det kan stärka din roll som framgångsrik ledare.

Victoria Roos-Olsson, Director of Leadership and Business Development på FranklinCovey.

09.35-10.00 ”Att rekrytera dem som vill prata med chefen oftare än två gånger om året?”

BillerudKorsnäs verkar i den tunga svenska processindustrin. En mansdominerad sektor som står inför stora pensionsavgångar. Därför är det ett test att attrahera och rekrytera unga att sajna ett anställningskontrakt. Paulina Ekvall har stärkt både feedbackkultur och byggt karriärstegar i tidigare uppdrag. I dag är hennes mission att visa hur ”rätt” skogsbruk och pappersindustri kan vara för millennials och få dem att brinna för ett av Sveriges 100 största bolag.

Paulina Ekvall, SVP, Corporate HR, BillerudKorsnäs. Utsedd till årets HR-chef 2015 av Human Growth Award.

10.00-10.25 Relationer är vår och kundens viktigaste framgångsfaktor”

Med hjälp av djupa kunskaper om webben och en vision om hur ”det borde funka”, började Erik Andersson och två medgrundare bygga ett företag med nya verktyg för bland annat rekrytering och employer brandning. Fokus ligger på att skapa relationer. Och utan tidigare erfarenhet av HR-arbete hjälper man i dag en sektor i behov förändring. En viktig del i framgångarna är den egna företagskulturen präglad av millennials.

Erik Andersson, medgrundare Teamtailor och ansvarig för marknad och PR

10.25-10.45 Kaffepaus

10.45-11.10 Hur når man en målgrupp som inte finns?

Hur bygger man ett varumärke som attraherar millennials i en tid då gamla sanningar utmanas hela tiden, nya kanaler uppstår varje dag och där algoritmer styr allt vi säger och gör?

Björn Owen Glad, nordisk marknadschef på kommunikationsbyrån Spoon och intresserar sig för hur varumärken kan använda verklighetsbaserad kommunikation för att skapa relationer, bygga trovärdighet och göra bättre affärer.

11.10-12.00 Workshop 1: Att leda millennials – de 9 nyckelförmågorna för att skapa engagemang och hållbara prestationer

Om några år utgör millennials eller Generation Y över 50 procent av världens totala arbetskraft, personer födda från sent 80-tal till tidigt 2000-tal, i dag cirka 17-35 år gamla. Hur millennialvänlig är din organisation? Vet dina ledare vad millennials attraheras och motiveras av samt vad som minskar motivationen och hindrar deras prestationer?

FranklinCoveys mångåriga studier har funnit att synsätten på millennials är avgörande, likväl som förmågan att leda genom de rätta beteendena. FranklinCovey har identifierat nio gemensamma förmågor som framgångsrika ledare av millennials konsekvent använder sig av. Under denna workshop får du en överblick av dessa nyckelförmågor och chansen att börja analysera er egen förbättringspotential. Vi börjar djupdyka i några av de viktigaste förmågorna.

Victoria Roos-Olsson, Director of Leadership and Business Development på FranklinCovey

Rebecca Cannerfelt, marknadschef och konsult, FranklinCovey

12.00-13.00 Lunch

13.00-13.40 Workshop 2: Att leda millennials – diskussioner och övningar

Vi fortsätter fördjupa oss i några av de viktigaste förmågorna för att framgångsrikt kunna leda millennials. Du får chansen att praktisera vad du lärt dig i Workshop 1 genom olika praktiska övningar.

Victoria Roos-Olsson, Director of Leadership and Business Development på FranklinCovey

Rebecca Cannerfelt, marknadschef och konsult, FranklinCovey

13.40-14.05 Millennial och chef – så präglar det mitt ledarskap och mina val

Majoriteten unga på tröskeln till arbetslivet utvärderar också noggrant den blivande chefen i valet av arbetsgivare. Thomas Hansen var ung ledare i Stockholms byråvärld i tio år, innan han tog ett chefsjobb i en offentlig förvaltning. I det karriärvalet var han trygg med kompetensen hos den närmsta chefen, men också sugen på att spela en roll för något som berör över 850 000 resenärer varje dag – Storstockholms Lokaltrafik.

Thomas Hansen, gruppchef Kommunikation vid Trafikförvaltningen, SLL

14.05-14.30 När gamingkulturen hamnade i offentlighetens sökljus

Dreamhack är världens största datorfestival. Den har samlat tusentals ungdomar och unga vuxna sedan flytten till Jönköping 2001. I dag bygger kommunen en plan för hur fenomenet Dreamhack kan bli ännu tydligare för hela staden. Hur kan kommunen förstå och använda kunskaperna från eventet och dess hängivna besökare? På vilket sätt kan succén Dreamhack inspirera kommunen att lära sig nya saker för att stärka sin attraktionskraft och utvecklas i flera delar av organisationen?

Sven Rydell, näringslivschef Jönköpings kommun

Patrik Olderius, vd för Destination Jönköping

14.30-15.00 Kaffepaus

15.00-15.30 Det omvända mentorskapet – när juniorerna lyssnar in seniorerna

En yngre kvinna och en äldre man, anställda i SEB, på olika planhalvor och med olika skills. Tack vare ett omvänt mentorsprogram delar de nu varandras vardag i banken. Programmets spets är att kollegorna ”skuggar varandra” för inspiration och reflektion. OBS! Presentationen hålls på engelska.

Gabriela Almonacid, ansvarig för talang- och ledarskapsprogram, SEB.

Andrea Fenel, Digital Sales Manager, SEB

Magnus Augustson, Chief Risk Officer, SEB

15.30-16.10 Millennialpanelen

Unga vuxna som representerar millennialgenerationen ger sina svar och sin syn på angelägna frågor relaterat till bl a arbetsliv, utbildning, umgängeskoder och företagskultur. Representanter för generation babyboomers ger också sin syn på saken i en panel.

Daniel Hånberg Alonso, webbutvecklare GLX Media 

Sofie Von Krusenstierna, Community Manager, Yepstr

Anna Svahn, grundare Feminvest och projektledare på Laika Consulting

Nadia Izzat, tillträdande enhetschef på Malmö Konsthall

Jessica Bjurström, vd för Sveriges kommunikationsbyråer 

Peter Simonsson, koncernchef Stjärnurmakarna och vd på dotterbolaget Eurostar

 

16.10-16.15 Avslutning

Samarbetspartner: 


 

Kontakt & information:

Jonathan Johansson
jonathan.johansson@va.se
073 - 558 65 55

16 maj

Venue 81, Drottninggatan 81, Stockholm 09:00-16:15


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST

BLOGG

Följ chefredaktören på klimatresan

Under 2019 utmanar Veckans Affärer sina läsare att minska sina affärsresor med flyg med hälften. Chefredaktör Åsa Uhlin håller koll på hur det går med det och sitt eget mål att flyga mindre på bloggen VA:s klimatresa.