Anmälan

Go Greentech – framtiden är nu!

– gröna affärer, energi och E-Prize 

Sverige kan ta täten när vi vågar använda och testa allt som hittills skapats tack vare den senaste tekniken.

Veckans Affärers konferens Go Greentech – framtiden är nu! fångar upp bolag och initiativ, som är ivriga med lösningar på utmaningarna.

Och frågorna är både stora och små hur greentech ytterligare kan bidra till att förändra, förnya och förbättra vårt samhälle.

Konferensen i Stockholm den 11 oktober blir också en mötesplats för företag, projekt och organisationer som vill tänka nytt och hållbart.

Vi tror att små och medelstora företag med intresse för greentech, till exempel fokuserade på energi, bygg, vatten och samhällsbyggnadsfrågor i stort är självskrivna på konferensen i höst. Vi tror att du som är vd eller vice vd, miljö- eller hållbarhetschef, kvalitets- eller affärsutvecklingschef eller omvärldsbevakare i den privata eller offentliga sektorn, får en stor behållning av vara med!

Ur programmet:

Stadsdelen som söker solcellspartners och digitaliseringsvänner
Innovationsplattformen Electricity i Stockholm är ett medborgarinitiativ, som vill ta stadsdelen Hammarby Sjöstad till nästa nivå av innovationer för hållbar utveckling. Stadsdelen har i dag 20 000 invånare och är ett välkänt internationellt stadsbyggnadsprojekt, framför allt i Kina. Hammarby Sjöstad är från början byggd för en hög grad av återvinning och hållbara transporter. Electricity etablerar nu med forskare och ett 30-tal företag, flera testbäddar för digitalisering och elektrifiering i nära samarbete stadsdelens bostadsrättsföreningar.

E-Prize 2018 och en kavalkad med tidigare vinnare
E-Prize, Sveriges ledande energipris, är ett samarbete mellan E.ON och Veckans Affärer. I år delas det ut för tionde året i rad. Sedan starten har vi breddat priset genom att instifta fyra olika kategorier: Förnybar energi, Energieffektivisering och Hållbara transporter samt Folkets pris! Vi sammanfattar och kommenterar även decenniets priser åren 2009-2018 på scen.

From Mission to Mars to Mass Market
Veckans Affärer utsåg Mehrdad Mahdjoubi till Innovation Talent of the Year 2015. Hans tar nu rymdforskningen till massmarknaden med sina vattensnåla duschar. Mehrdad bidrar till att ändra vår syn på vattnets värde och hur vi skulle kunna förändra ett beteende. Hans företag, Orbital Systems, representerar också en av de starkaste trenderna – cirkulära system.

Debatt: Den svenska elbilsparken växer så hur anpassar sig Sverige?
Bilparken på el i Sverige är på väg att fördubblas till 100 000 fordon. Klarar elnätet belastningen och kan till och med elbilarnas batterier hjälpa till att avlasta nätet? Hur går det med laddningsinfrastrukturen, inte minst våra städer? Vilka är de stora innovationerna på området just nu? Företrädare för bilbranschen, energisektorn, stadsplanerare med flera närmar sig frågan i ett samtal lett av moderator Åsa Uhlin, chefredaktör på Veckans Affärer.

Investeringsströmmarna för greentech
Greentechinvesteringarna i Sverige har kantats med upp- och nedgångar. Vilka är utmaningarna i dag? Konferensen fördjupar sig i frågan om investeringsklimatet.

 

Arrangörer:

 

11 okt

7A, Norrtullsgatan 6, Stockholm 08:00-17:00


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!


VECKANS AFFÄRERS SENASTE LISTOR

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Valutakollapsen: Svenska kronan nådde nyss sin näst lägsta nivå – på 108 år
  2. "The Rock" investerar i kändisarnas favoritstartup: Atom Tickets
  3. Cherrys vd häktas misstänkt för grovt insiderbrott
  4. Därför är Generation Z dåliga nyheter för redan krisdrabbade H&M – analys från tung storbank
  5. Här är den kritiska datapunkten som får hela börsen att storma
  1. Aktienestorn Mitteregger: Köp svenska storbolaget som kan vinna megaorder på 100 miljarder
  2. Från rik uppväxt till att skrapa tuggummi på lagergolv: Så höll den svenska smygrasismen på att knäcka topp-vd:n
  3. Efter amorteringskravet - så har bostadspriserna i Stockholm påverkats
  4. 7 av 10 är introverta – därför måste du lära dig kurera din ”introverta baksmälla”
  5. Stororder till svenska snillebolaget – aktien rusar över 20%

För dig som prenumerant