Den hållbara och moderna arbetsplatsen

- så lyckas du med det aktivitetsbaserade kontoret

Arbetslivet står inför stora förändringar. Konkurrenskraften frigörs i vår förmåga att omvandla idéer till affärsmöjligheter. Så hur ska vi jobba för att se de möjligheter som digitaliseringen ger oss? Hur vi ska arbeta mer produktivt och mer hållbart? Vad behövs för att lyckas med förändringen och vilka fällor finns det?

Den här konferensen vänder sig framförallt till dig som leder personal- eller tillväxtfrågor. Du har kanske övervägt eller varit inne i en process att flytta verksamheten eller anpassa den till ett aktivitetsbaserat kontor? Den här konferensen är för dig!

09.00 – 09.30 Frukost och registrering

09.30 – 09.40 Välkommen!

Moderator Åsa Uhlin, chefredaktör på Veckans Affärer inleder.

09.40 – 10.40 De 5 valen för hållbar produktivitet

Det finns strategier och verktyg för att hinna med det du vill under din dag, din vecka, ditt arbetsliv och din fria tid.  Marcus Jarl sammanfattar forskning kring hjärnans kapacitet och delar egna erfarenheter av att leda personer som vill hantera sin tid och bli effektiva.

Marcus Jarl, Seniorkonsult, FranklinCovey

10.40 – 11.00 Kaffepaus

11.00 – 11.30 Workshop 1

11.30 – 12.00  ”En smartare dag” – så öppnade Försäkringskassan sitt fönster till nya arbetsrutiner

Projektet En smartare dag lanserades 2013. Det vilar främst på en webbplats, som ger medarbetarna introduktion och tillgång till digitala mötestjänster, checklistor för distansarbete med mera.  Myndigheten har parallellt med tekniksatsningen också ägnat mycket tanke åt arbetsplatskulturens betydelse för att ta vara på effekterna som tekniken skapar. Försäkringskassan har sedan ett par år huvudkontoret med 1 200 anställda i Ericssons ombyggda lokaler vid Telefonplan utanför Stockholms city. 

Stefan Olowsson, it-direktör, Försäkringskassan

12.00 – 12.30 Hjälp din hjärna klara ditt nya arbetsliv 

Vad vet forskningen om hur vår viktigaste kroppsdel klarar sitt jobb, och vad händer när trycket på hjärnan blir för stort? Hur vet man detta och vem ligger i riskzonen?
Agneta Sandström är neuropsykolog och förklarar sammanhangen och hur vi ska lyssna på kroppens egna signaler. Hur bryter man en negativ spiral och ber om hjälp i tid när motståndskraften inte räcker till? Och hur kan arbetsgivarna stärka sitt fokus på hjärnans arbetsmiljö?

Agneta Sandström, med. dr och neuropsykolog vid Östersunds Rehabcentrum.

12.30 – 13.30 Lunch

13.30 – 14.15 Case

Henry Rawet, Nordenchef på FranklinCovey, presenterar:

*Johan Stenbäck, HR-specialist, Unionen     

Unionen är Sveriges största fackförbund för privatanställda tjänstemän. Förbundsanställda och regionkontoret i Stockholm flyttade i augusti 2017 till en aktivitetsbaserad arbetsplats. Inför flytten, bestämd flera år tillbaka, fanns givetvis en övertygelse om att det var rätt men reste också frågor och tvivel.  Genom att jobba aktivt i dialog och samverkan med att sätta både nya ramar och vanor, så är merparten av de anställda mycket nöjda idag.

*Anna Ström, Head of Marketing – Events, Microsoft

Microsoft Sverige har sedan 2012 arbetat aktivitetsbaserat efter ett lyckat förändringsprojekt. Företaget ligger långt fram att vara en modern arbetsplats knutit till ett digitalt ledarskap. Stora skaror har också gjort studiebesök hos mjukvarujätten i Stockholm, Akalla för inspiration. Microsoft Sverige hänger sig åt ett tema, Det Nya Arbetslivet, vilket man driver aktivt för att inspirera andra företag att inleda sin förändringsresa. Nyckelorden är: teknik, tillit och integrering för arbete som något du gör, inte en plats du går till.

*Britt Lindqvist, Chef Utveckling, Vasakronan

Lyssna till Sveriges största fastighetsbolag. Vasakronan har stor erfarenhet av att utveckla sitt eget arbetssätt och även att vara rådgivande till sina kunder gällande arbetsplatsstrategier.  Vasakronan arbetar aktivitetsbaserat sedan fem år. Det kommer att dela med sig av sina erfarenheter samt även hur man bäst kan skapa en strategi för sin arbetsplats där balansen mellan fysisk miljö, teknik, ledarskap ger den effekt organisationen önskar. 

14.15 – 15.00 Workshop 2

15.00 – 15.20 Kaffepaus

15.20 – 16.00 Paneldiskussion

Johan Stenbäck, Unionen, Anna Ström, Microsoft, Britt Lindqvist, Vasakronan deltar tillsammans med Marcus Jarl, FranklinCovey och Agneta Sandström, Östersunds Rehabcentrum i ett samtal som modereras av Åsa Uhlin, Veckans Affärer och Henry Rawet, FranklinCovey.

16.00 – 16.15 Avslutning

  

Samarbetspartner:

 

13 feb

Venue 81, Drottninggatan 81, Stockholm 09:00-16:15


Med vårt NYHETSBREV missar du inget viktigt!


VECKANS AFFÄRERS SENASTE LISTOR

Kalendarium

MEST LÄST PÅ VA.SE

Senaste dygnet I veckan
  1. Valutakollapsen: Svenska kronan nådde nyss sin näst lägsta nivå – på 108 år
  2. Dagens hetaste aktietips: Köp verkstadspärlan som kan lyfta 50 procent
  3. Doldisen inom Wallenbergssfären tar plats i rampljuset – lägger miljardbud på Zound
  4. Svenska prylkedjan stänger alla butiker efter tung förlust
  5. Klarnas raketväxande konkurrent till börsen – backas av Zuckerberg
  1. Valutakollapsen: Svenska kronan nådde nyss sin näst lägsta nivå – på 108 år
  2. Aktienestorn Mitteregger: Köp svenska storbolaget som kan vinna megaorder på 100 miljarder
  3. Från rik uppväxt till att skrapa tuggummi på lagergolv: Så höll den svenska smygrasismen på att knäcka topp-vd:n
  4. 7 av 10 är introverta – därför måste du lära dig kurera din ”introverta baksmälla”
  5. Stororder till svenska snillebolaget – aktien rusar över 20%

För dig som prenumerant