Tillbaka till sökningen

Redovisningsansvarig

Vill du bli en del av ett positivt team där du får utvecklas i en internationell och kvalificerad redovisningsroll?

Nynas är ett annorlunda oljebolag – vi vill nyttja olja, inte elda upp den.

Med omkring 1 000 medarbetare, produktionsanläggningar i Europa och kontor i över 30 länder, är Nynas inriktat på att forska om, producera och leverera nafteniska specialoljor och bitumen till en växande global marknad. Tillsammans med våra kunder har vi kunskapen att hitta nya tillämpningar och möta nya utmaningar som kan hjälpa till att forma vårt samhälle.

Vi utvecklar olja vidare för att skapa värde för våra kunder och den värld vi lever i.

Nynas söker en Redovisningsansvarig till huvudkontoret i Johanneshov. Som Redovisningsansvarig är du en del av ett nordiskt redovisningsteam bestående av fem personer inklusive Redovisningschef och du ansvarar självständigt för ekonomi- och redovisningsprocesser för några mindre bolag i ett antal olika länder.

Mer om tjänsten 

I rollen som Redovisningsansvarig säkerställer du huvudboken och du har en viktig roll vid månads- och årsbokslut för dina bolag. Du samarbetar tätt med andra delar av organisationen och ger support och vägleder verksamheten när det behövs. Tjänsten innebär även externa kontakter med exempelvis Skattemyndigheten och revisorer. Du är en del av ett engagerat team som har det övergripande ansvaret för att säkerställa en god och rättvisande värdering av huvudboken för våra bolag vid månads- och årsbokslut. Du välkomnas till ett mindre team som alltid hjälps åt och försöker lära av varandra.  

Du kommer exempelvis arbeta med:

  • Löpande redovisning
  • Momsrapportering, deklarationer, arbetsgivaravgifter och andra statliga avgifter
  • Analys av löne- och pensionsrelaterade konton
  • Ansvara för upprättande av årsbokslut och inkomstskattedeklarationer
  • Anläggningstillgångar/Capex
  • Stötta lokalkontoren i redovisningsfrågor

Är du en kommunikativ och analytisk redovisningsekonom som drivs av kvalité i det du gör? På Nynas blir du en del av ett positivt team där du får utvecklas i en internationell och kvalificerad redovisningsroll!

Lämplig bakgrund 

Vi söker dig som har flera års erfarenhet av redovisningsarbete. Du har goda kunskaper inom redovisning och ekonomisk uppföljning. Vi ser gärna att du har genomfört akademiska studier inom ekonomi. Du har systemvana och är lättlärd i system. Du har goda kunskaper i Excel. Du är flytande i såväl svenska som engelska i tal och skrift. Engelska är koncernspråk. 

Som person är du driven, nyfiken och analytisk. Du är kvalitetsmedveten, strukturerad och har en god initiativförmåga. Du fungerar utmärkt i självständigt arbete samtidigt som du är en prestigelös lagspelare som trivs i ett mindre team där ni lyckas tillsammans.

Viktig information 

Detta är en direktrekrytering med tillsvidareanställning hos Nynas. Nynas tillämpar 6 månaders provanställning. Start för tjänsten är i augusti 2019. I denna rekryteringsprocess samarbetar Nynas med SJR. Urval och intervjuer sker fortlöpande och vi rekommenderar dig därför att skicka in din ansökan redan idag! Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Simon Jordal/Recruitment Consultant.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post. Varmt välkommen med din ansökan! 

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy.   

Relaterade jobb