Tillbaka till sökningen

Ekonomichef

Scandinavian Content Group söker ekonomichef med tv och drama erfarenhet.

Är du en prestigelös ekonomichef med en stark vilja att vara med och utveckla ett helt nytt bolag? Gillar du att arbeta i en miljö som är präglad av entreprenörskap, snabb tillväxt, arbetsglädje och där förändring är en del av vardagen? Har du dessutom film, drama och TV-erfarenhet, då kan Du vara Scandinavian Content Groups nästa medarbetare.

Som SCGs ekonomichef kommer du att ha ansvar för hela ekonomiprocessen. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för redovisning, uppföljning samt rapportering.

Rollen kommer innebära ett varierande och prestigelöst arbetssätt där du både arbetar operativt samt strategiskt med ekonomi och administrativa frågor. Du sitter i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Ditt arbete innefattar ansvar över samtliga arbetsuppgifter inom ekonomiområdet såsom:

  • Analys och verksamhetsuppföljning
  • Löpande redovisning
  • Upprättande av månads- och årsbokslut samt årsredovisning
  • Moms- och skattedeklarationer
  • Resultat- och lönsamhetsuppföljning
  • Löneadministration
  • Etablering av både administrativa och ekonomisystem.
  • HR ansvar

Skicka personligt brev och CV till info@scandinaviancontentgroup.com

SCG är en ny stark och oberoende aktör på drama- och TV-marknaden i Sverige. Bakom bolaget ligger flera av de svenska stora kreatörerna inom film-, drama- och Tv-produktion. Bolaget består av grundarna Börje Hansson, Alexander Eriksson, Lise Bergvall, Tina Kindblom, Bo Wahlberg och Paolo Vacirca, alla med lång erfarenhet av produktion och utveckling av innehåll för alla plattformar. VD är Hans Engholm, tidigare Norden-VD för ITV Studios Nordic. Bolagets styrelseordförande är TV4-grundaren Gunnar Bergvall.

Relaterade jobb