Tillbaka till sökningen

Kommunikatör

Huvudsakliga ansvarsområden 
Du är en skicklig kommunikatör som utan dröjsmål omsätter strategi i handling. Till detta är du en snabb skribent, som har förmåga att uttrycka dig enkelt och målgruppsanpassat i olika kanaler. Arbetsuppgifterna kräver servicekänsla och en stor portion ordning och reda.

Som kommunikatör på Svemin:

  • ... ger du operativt kommunikationsstöd till Svemins experter och bidrar utifrån ett helhetsperspektiv till utvecklingen av branschens kommunikation. Du planerar och genomför kommunikationsinsatser, på egen hand och tillsammans med kommunikationsansvarig.
  • ... bevakar, föreslår och genomför du såväl proaktiva som reaktiva insatser i sociala medier.
  • ... håller du Svemin.se och sociala medier uppdaterade och utvecklar kommunikationen i dessa kanaler.
  • ... ansvarar du för internkommunikation.
  • ... planerar, beställer och genomför du konferenser, seminarier och events.

Du rapporterar till och kommer att ha ett nära samarbete med kommunikationsansvarig, närmaste chef är vd.

Arbetslivserfarenhet / Utbildning
Högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik är önskvärt. Erfarenhet av operativt kommunikationsarbete i komplexa verksamheter. Bakgrund från att kommunicera både med såväl interna som externa målgrupper och intressenter. Det är önskvärt med erfarenhet av arbete inom industrirelaterade verksamheter. Erfarenhet av politiskt påverkansarbete är ett plus.

Språkkunskaper
Svenska och engelska flytande i tal och skrift. Snabb och stilsäker skribent, både för korta och längre texter.

Övrigt
Omfattning: Heltid 
Tillträde: Snarast 
Besöksadress: Storgatan 19, Stockholm

Ansökan: Maila ansökan till apply@ioh.se 
Sista ansökningsdag: 16 augusti

Kontaktpersoner 
Svemin samarbetar i den här rekryteringsprocessen med [i.o.h] organisationsutveckling. Vid frågor är du varmt välkommen att ta kontakt med nedanstående. Oskar Aili, rekryteringskonsult, 070-330 43 80, oskar@ioh.se eller Roger Hademalm, rekryteringskonsult, 070-567 99 66, roger@ioh.se.

Om Svemin
Svemin är branschorganisationen för gruvor, mineral- och metallproducenter i Sverige och representerar ca 40 företag med 17 000 anställda inom produktion, prospektering och teknik. Svemin är en del av Svenskt Näringsliv. Svemin har idag tio medarbetare och under våren 2019 kommer fyra ny- och ersättningsrekryteringar att göras inom områdena: 1) Miljö 2) Klimat- och energi 3) Kommunikation 4) Administration. Läs mer på svemin.se

Relaterade jobb