Tillbaka till sökningen

Ekonomichef

Ekonomichef till Junibacken

Älskar du barn & trivs i en bred nyckelroll där du har stora möjligheter att påverka? triggas du av möjligheten att få vara med att ta Junibacken till nästa nivå? då är det dig vi söker!

Vem vi söker?
Som Ekonomichef på Sagolekhuset Junibacken AB kommer du att ha övergripande ansvar för ekonomifunktionen som omfattar redovisning, rapportering och ekonomistyrning. Du kommer att leda boksluts- och rapporteringsprocessen och har där det yttersta ansvaret, vilket även omfattar budget- och prognosprocessen.

Du agerar bollplank i såväl den dagliga driften som till bolagets ledning och ingår i ledningsgruppen.

Du kommer att leda och utveckla ekonomifunktionens organisation, struktur, processer och system med fokus på kvalitet och digitalisering. Detta kräver stort engagemang i den dagliga, operativa redovisningen. Rollen är såväl operativ som strategisk och förutom att agera bollplank till VD och övriga chefer och driva verksamheten framåt ansvarar du för:

  • månads- och årsbokslut, årsredovisning
  • budget och prognoser
  • skatt, momsfrågor och deklarationer
  • att skapa och följa upp nyckeltal
  • kostnads-, lönsamhets- och intäktsanalyser
  • ekonomistyrning
  • digitalisering
  • HR administration- anställningsavtal och fackliga förhandlingar
  • löneadministration

Kvalifikationer
Vi söker en engagerad och verksamhetsnära ekonomichef, som kommer få ansvar för helheten. Du har med dig en stor bredd i din ekonomierfarenhet och en vilja att effektivisera och se över processer och rapportering. Du har ambitionen och kraften att etablera en stark ekonomifunktion och ekonomistyrning.

Rollen har fokus på det dagliga löpande arbetet och att sätta struktur och rutiner. På sikt fokusera mer på analys, styrning, uppföljning och utveckling samt att vara ett affärsmässigt stöd till VD. Placeringen är ute på Djurgården i en fantastisk fin miljö.

Din bakgrund och personlighet
Du trivs i en roll där du verkar såväl affärsstödjande med ansvar för att sätta och driva de finansiella strategierna som att vara hands-on i det återkommande löpande redovisningsarbetet. Vi tror att du är civilekonom och att du arbetat som ekonomichef eller motsvarande i tidigare roller. Vi ser gärna att du har erfarenhet från mindre/medelstort företag och kan se helheten och flödenas betydelse och inverkan på verksamheten. Affärssystem och excel är en naturlig del av din vardag och erfarenhet.

Du är en engagerad och prestigelös person som tycker om att arbeta affärsnära. Du sätter din egen agenda, driver framåt, levererar med kvalitet och agerar givet verksamhetens bästa på ett nytänkande sätt. Såväl din noggrannhet och struktur som din förmåga att kommunicera och hålla en dialog med många intressenter inom organisationen är av största vikt. Du är av uppfattningen att din funktion är av det servicebetonade slaget och du är en generalist som tycker om när det händer mycket och du trivs med en inte alltid helt inrutad vardag.

Om Junibacken
Junibacken på Djurgården i Stockholm är ett lekfullt barnkulturhus med barnboken i centrum. Astrid Lindgrens författarskap är centralt, men även många andra barnboksförfattares verk tillgängliggörs här genom utställningar, teater och Sveriges största barnbokhandel. Med ca 1600 spelade teaterföreställningar om året är Junibacken en av Sveriges största barnteaterproducenter. Junibacken öppnade 1996 och har ca 350 000 besökare per år. Junibacken är ett av Sveriges största besöksmål för familjer och är beläget på Djurgården i Stockholm.

Ansökan
I denna rekrytering har Junibacken valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2019-04-28

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet

 

Relaterade jobb