Tillbaka till sökningen

Redovisningsekonom

Redovisningsekonom till Länsförsäkringar Stockholm  

Har du erfarenhet av redovisning och ett genuint intresse för ekonomi? Trivs i en verksamhetsnära roll där du får möjlighet att arbeta med helheten vid bokslut och rapportering tillsammans med drivna, kompetenta kollegor? Då kan det här vara din nästa utmaning.

Som redovisningsekonom hos Länsförsäkringar Stockholm kommer du tillhöra gruppen Redovisning inom avdelningen Ekonomi och Finans. Gruppen ansvarar för löpande redovisning, bokslut och extern rapportering. Du kommer ha eget ansvar för vissa bokslutsprocesser men även arbeta nära övriga medarbetare inom gruppen samt controllers i organisationen.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Göra månadsbokslut för Länsförsäkringar Stockholm
  • Ansvara för finansbokslutet och agera länk mellan kapitalförvaltningschef och extern back-office 
  • Löpande bokföring
  • Kontoavstämningar
  • Ta en aktiv roll i den legala rapporteringsprocessen
  • Ansvara för viss myndighetsrapportering
  • Delta i projekt och uppdrag inom regelverk, processer och system
  • Sträva efter ständig förbättring genom digitalisering och automatisering

Vid månadsbokslut ansvarar du bland annat för att göra reserveringar och periodiseringar i samråd med controllers samt upprättande av skatt- och momsredovisning. Nya regelverk skapar ändrade förutsättningar där du är med och utformar och dokumenterar nya arbetssätt, processer och rutiner löpande. Då gruppen består av åtta medarbetare innefattar tjänsten att även stötta leverantörs- och kundreskontra vid behov. Du får ett brett kontaktnät inom bolaget genom samarbete med olika funktioner.

Erfarenhet och kvalifikationer

Vi söker dig som har goda kunskaper i redovisning med mellan 2-5 års erfarenhet av självständigt bokslutsarbete gärna från en ekonomifunktion på ett större bolag eller från en redovisningsbyrå. Eftergymnasial examen inom ekonomi med inriktning redovisning/försäkringsredovisning är meriterande.

Du behärskar Office-paketet väl, främst Excel. God IT- och systemkompetens med kunskaper inom IBS Iptor och IBM Cognos är meriterande. Ett genuint intresse för utveckling med syfte att skapa effektivare arbetssätt är en fördel. Du är van att jobba målinriktat mot deadlines med höga kvalitetsmål. Vi förutsätter att du är kommunikativ och behärskar flytande svenska i tal och skrift.

Som person är du noggrann, driven och självgående. Du är analytisk och lösningsorienterad med ett strukturerat arbetssätt. Din prestigelöshet, flexibilitet och pedagogiska ådra kommer andra till godo vid samarbeten samtidigt som du obehindrat slutför uppgifter självständigt.

 Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Länsförsäkringar Stockholm med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Urval och intervjuer sker löpande och vi ber dig ansöka snarast. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Helena Öberg på 076-407 55 58 eller helena.oberg@sjr.se om du har några frågor. 

Om Länsförsäkringar Stockholm

Länsförsäkringar Stockholm är försäkringsbolag, bank, och fastighetsförmedling under ett och samma tak. Vi ägs av kunderna och kan koncentrera oss helt på deras bästa. Med ett av branschens starkaste varumärken arbetar Länsförsäkringar varje dag för att ge människor ekonomisk trygghet och en enklare tillvaro. För att jobba hos oss måste du vilja hjälpa människor och vara genuint intresserad av hur kunderna har det, och vilka utmaningar de står inför. Läs mer; https://www.lansforsakringar.s... 

Relaterade jobb