Tillbaka till sökningen

Business Controller

Nu söker vi en Business Controller till en verksamhetsnära och varierande tjänst hos Stockholm Exergi!

Har du gedigen erfarenhet av controlling och vill jobba i en verksamhetsnära roll inom en bransch med stora framtidsplaner? Vill du ha en varierad tjänst inom en modern organisation där du får möjlighet att vara med och påverka? Då kan det vara dig vi söker!  

På Business Controll & Accounting ansvarar du för analys och uppföljning av Stockholm Exergis koncerns ekonomiska ställning. Enheten bidrar även till det strategiska arbetet kring verksamhetsfrågor.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Driva och säkerställa en effektiv, kvalitetssäkrad process för rapportering, uppföljning och ekonomistyrning.
  • Initiera och leda utvecklingsprojekt och arbete inom ekonomi så som analys, presentation och genomförande.
  • Säkerställa att affärsmässiga principer tillämpas optimalt.
  • Arbeta mot Produktion & Distribution genom att kvalitetssäkra utfall samt analysera det.
  • Ta fram prognoser och beslutsunderlag samt stötta enheten gällande hur framtida utfall kan påverkas.
  • Anta en stöttande funktion och en konsulterande roll mot verksamheten.  
  • Identifiera och driva förändringar för att möta verksamhetens krav.

Erfarenhet och kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av en liknande roll från en större organisation gärna från en närbesläktad bransch. Du har en framstående ekonomisk förståelse för redovisning och controlling med en god känsla för både helhet och detaljer. Akademisk examen med relevant inriktning är meriterande. Du är en van användare av MS Office med fokus på Excel. Kommunikation faller sig naturligt för dig och du talar och skriver flytande engelska och svenska.

Som person är du handlingskraftig och självgående. Du är analytisk, strukturerad och positiv.  Det är viktigt att du är resultatorienterad och effektiv samtidigt som du behåller en prestigelös flexibel inställning. Har du ett brinnande intresse för automatisering och digitalisering för att ständigt utveckla och förbättra verksamheten är det ett plus. Ditt lösningsorienterade förhållningssätt blir en tillgång vid samarbeten såväl som när du genomför uppgifter självständigt.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Stockholm Exergi med SJR. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Urval och intervjuer sker löpande och vi ber dig ansöka snarast. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Helena Öberg på 076-647 16 03 om du har några frågor. 

Om Stockholm Exergi

Stockholm Exergi är ett lokalt energibolag som producerar fjärrvärme, fjärrkyla och elektricitet. För närvarande försörjer Stockholm Exergi ca 800 000 kunder i Stockholm med värme, varav 89 procent är förnyelsebar eller återvunnen energi. Målet är att det ska vara 100 procent förnybart 2030. 

På Stockholm Exergi arbetar ca 700 anställda. Huvudkontoret finns i moderna lokaler på Gärdet i Stockholm. Branschen är utvecklingsbenägen med stort fokus på hållbarhet miljömässigt och socialt.  Anställda uppmuntras att ta initiativ till förändring och det råder en inkluderande kultur där anställda värdesätts. Läs mer; https://www.stockholmexergi.se.

Relaterade jobb