Tillbaka till sökningen

Försäljnings- och Marknadschef

Försäljnings- och Marknadschef - Jobb & Karriär

Ser du det som en fantastisk möjlighet att få arbeta i en föränderlig miljö hos en stor mediekoncern i framkant? Bonnier News söker nu en strategisk och affärsmässig ledare med dokumenterad erfarenhet av försäljning, digital marknadsföring och därtill bakomliggande strategier samt förmåga att förstå kundernas behov.

Affärsområde Jobb & Karriär på Bonnier Business Media har en stark tillväxtambition. En tillväxt som kommer både genom flera starka varumärken och dynamiska produkterbjudanden som hjälper våra kunder hitta rätt talanger genom våra mediekanaler som har otrolig starka relationer med våra läsare. Vi är ett affärsområde med god lönsamhet, närhet till våra kunder och vi har lätt för att göra en skillnad. Jobb & Karriär Bonnier Business Media består idag av varumärkena Resumé, Dagens Media, Veckans Affärer samt Dagens Medicin med nära samarbete med Aktuell Hållbarhet och Fastighetsnytt.

I rollen som Försäljnings- och Marknadschef för Jobb & Karriär Bonnier Business Media har du ett nära samarbete med våra starka varumärken och strategiska funktioner för att få ihop verksamheten och sälj- och marknads teamet. Du är en ansvarstagande ledare som visar vägen och som kan skapa inspiration och utveckling.

Arbetsuppgifter och ansvar

 • Övergripande ansvar för att strategier och initiativ som driver försäljning och marknadsaktiviteter
 • Ansvara för Jobb & Karriärs totala sälj- och marknadsbudget
 • Produkt och affärsutveckling
 • Vidareutveckla försäljnings-och marknadsorganisationen
 • Hålla i säljmöten, stödja och agera coach
 • Konkurrensbevakning och analyser
 • Anpassa och följa upp försäljnings- och marknadsaktiviteter
 • Personalansvar för försäljnings- och marknadsteam
 • Bygga en positiv kultur som stödjer verksamhetens strategier

Kvalifikationer

 • Dokumenterad försäljnings- och marknads erfarenhet (5+)
 • Ledarerfarenhet ifrån en organisation i förändring (5+)
 • Jobbat med dynamisk digital marknadsföring, till exempel SEO, Social, marketing automation (2+)
 • Erfarenhet från en personalledande roll (3+)
 • Erfarenhet ifrån mediabranschen
 • Van vid strategiska förhandlingar
 • Starka relationer till marknaden (kund & partners)
 • Relevant nätverk

Vi ser att du som ledare är initiativtagande, strukturerad, lösningsorienterad och en prestigelös lagspelare. Du är strategisk och coachande med ett stort verksamhetsfokus, är affärsmässig och socialt kompetent. Du besitter ett starkt intresse för tjänstepaketering och värdebaserad försäljning och du är aktiv i försäljningen. Du arbetar strukturerat och levererar med kvalité. Vidare har du god analytisk förmåga, är noggrann och självgående samt van vid att ta egna initiativ.


Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen in med din ansökan redan idag!


Om företaget


Inom Bonnier News värnar vi om det fria ordet och gör skillnad genom journalistik som når och berör många. Som ett av Sveriges ledande mediehus med varumärken som Dagens Nyheter, Dagens industri, Expressen, Lifestyle, HD-Sydsvenskan och Bonnier Business Media når vi över tre miljoner läsare varje dag. Genom att driva tekniken framåt och leda den digitala
 förändringsresan i branschen når vi hela tiden längre - du kan påverka riktningen.


Kontaktperson
Terry Potter
terry.potter@bonniernews.se 

Relaterade jobb