Tillbaka till sökningen

Underwriter

Underwriter till International Aviation and Aerospace

Försäkringsbolaget Inter Hannover, som från den 1 januari 2019 byter namn till HDI Global Specialty, är ett dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag, Hannover Re, och ingår i Talanxkoncernen. Talanx Group har en premievolym på drygt 33 miljarder Euro och är verksamt i mer än 150 länder över hela världen. På kontoret i Stockholm är vi 95 anställda. Vi tecknar såväl direktförsäkring som återförsäkring och bedriver försäkringsverksamhet inom flyg, marin, egendom, ansvar och liv.

Om tjänsten
Är du en lagspelare med hög affärsmässighet som vill arbeta i en internationell miljö? I rollen som Underwriter ser vi en framtida nyckelposition i produktteamet inom International Aviation and Aerospace. Teamet har en ledande ställning inom ansvarsförsäkringar för flygplan- och flygmotortillverkare, leverantörer i flygindustrin, flygplatser, ATC och andra aktörer inom flygbranschen. Affären är global och kunderna finns i hela världen, men med en viss tyngdpunkt på placeringar genom mäklare i London. 

Avtalsförnyelser sker löpande över året med periodvisa arbetstoppar då du får vara beredd att ta i lite extra. När du inte jobbar med bedömning av avtalsförslag, så arbetar du mycket med relationsskapande aktiviteter gentemot mäklare och kunder. Du är även aktiv i vår marknadsbevakning och analys av marknaden och vår portfölj. Att du är intresserad av att bevaka utvecklingen på det legala området, t.ex. gällande nya klausuler är också mycket viktigt. Du arbetar i ett team där man hjälper varandra vid behov med arbetsuppgifter.

Resor ingår i tjänsten till främst London men det förekommer även resor till länder utanför Europa.

Vi söker dig
Du har flera års erfarenhet av försäkringsbranschen, företrädesvis inom ansvarsförsäkring, och en akademisk examen. För att uppskatta rollen behöver du ha ett intresse för flygbranschen. Det är viktigt att du kan uttrycka dig klart och tydligt samt behärskar både svenska och engelska mycket väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Du har en hög analytisk förmåga, en fallenhet för att bygga kundrelationer och ett lösningsorienterat angreppssätt. Du är både kommunikativ och lyhörd och kan med lätthet samarbeta med andra och trivs med att dela med dig av dina kunskaper. Vidare är du driven och genuint intresserad av ditt arbete. Det innebär att du gärna arbetar ambitiöst för att nå dina mål och ofta tar initiativ till förbättringar, även utanför ditt ansvarsområde. Du trivs med att arbeta mot deadlines och är flexibel.

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde snarast.

Kontaktuppgifter
Vill du veta mer om tjänsten kontakta General Manager Mats Westerborn, via växeln: 08-617 5400 eller mail: mats.westerborn@inter-hannover.com

Fackliga ombud
FTF: Lotta Sluug, kontaktas via växeln: 08-617 5400
SACO: Åse Lindberg, kontaktas via växeln: 08-617 5400 

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@hannover-re.com senast den 19 oktober. Ange referens UW Aviation.

 

Relaterade jobb