Tillbaka till sökningen

Seniora projektledare

Vill du hjälpa oss på vår förändringsresa? 
ICA Banken söker seniora projektledare

ICA Banken befinner sig i en spännande förändringsresa med en tydlig målbild av vår framtida position – att vara ICA kundens bästa bank. Bankens fokusområden framåt handlar om digital tillväxt, effektivitet, modernisering, förändringsarbete samt regelverk och hållbarhet. Tillsammans med ICA utvecklas kunderbjudanden och attraktiva lojalitetsprogram.

PMO-funktionen

PMO-funktionen utgör navet i ICA Bankens projektverksamhet. Vårt ansvar är projekt och programledning, projektportföljhantering, projektadministration samt metodstöd inom allt kopplat till projekt. Teamet består idag av totalt 11 personer. 

Vi behöver förstärka vårt team för att möta behovet av projektledning och säkra kompetensen internt. Vi söker därför två seniora projektledare till kontoret i Borås. I tjänsten förekommer resor till ICA Bankens huvudkontor i Solna.

Arbetsuppgifter

Som senior projektledare leder och driver du allt ifrån mindre till riktigt stora och komplexa förstudier/projekt. Du har det fulla ansvaret från ax till limpa, dvs för att projektet definieras, organiseras, planeras, genomförs och leds så att förväntat resultat uppnås. Du tar också en aktiv roll i inom förändringsledningen, så att planerade effekter av projektet också realiseras. Arbete i ICA Bankens projekt bedrivs enligt agila projektmetoder och med verksamhet och IT integrerat. 

Din profil

Du brinner för projektledning och har minst 8 års relevant arbetserfarenhet, varav minst 5 år som huvudprojektledare. 

Du har en stark ledarprofil, är handlingskraftig och kan bygga effektiva team som leds mot projektmålen. Du har en mycket god förmåga att se helheter, sammanhang och konsekvenser och arbetar med enkelhet som ledord. Din sociala förmåga utgör en tillgång i att skapa kontaktnät såväl inom hela ICAs organisation som med leverantörer och samarbetspartners. 

Du har praktisk erfarenhet av såväl kravanalys, lösningsbeskrivning och IT-lösningar. Du har goda kunskaper inom projektekonomi, business case och effekthemtagningsplaner. 

Du är trygg i din projektledarroll och har praktisk erfarenhet av såväl agila- som traditionella projektmetoder. Du uttrycker dig obehindrat på engelska, vilket är nödvändigt då vi verkar i en miljö med flera internationella kopplingar.

Du är drivande, beslutskraftig och trivs i en miljö som präglas av högt tempo och stort eget ansvarstagande. Du arbetar strukturerat och förstår helheter, sammanhang och konsekvenser. Du är självgående och lösningsorienterad och prioriterar väl. Du är ödmjuk, prestigelös och lyhörd och stark i din kommunikation.  Du är professionell i din framtoning och utgör en positiv förebild i alla lägen. Du har lätt för att samarbeta likaväl som du kan arbeta självständigt. 

Du har högskoleutbildning eller motsvarande inom relevant område.

Extra meriterande är: 

  • Erfarenhet från övriga ICA-koncernen eller från bank-finans, försäkring, eller e-handel
  • Projektledarcertifiering enligt någon av följande två internationella standarder, IPMA eller PMP/PMI
  • Erfarenhet av upphandlingar och avtalsskrivning
  • Särskilt stark inom presentationsteknik (muntlig och skriftlig)
  • Erfarenhet av Complianceprojekt
  • Erfarenhet av Förändringsledning 

Detta erbjuder vi dig

ICA Bank- och Försäkring som koncern växer för varje år och vi erbjuder en stor variation av uppdrag såväl till innehåll som till storlek. 

Du blir en viktig spelare i ett härligt och positivt gäng av projektledare och projekt-/portföljadministratörer.  Du får bidra till att driva Bank- och Försäkring in i framtiden tillsammans med medarbetare som präglas av hjälpsamhet, prestigelöshet, leveransfokus samt stort engagemang för sina uppgifter.

Anställningsform 
Tillsvidareanställning
Tillträde 
Enligt överenskommelse
Referens
R0005840
Kontaktperson och rekryterande chef
Karin Rosengren, Chef PMO och Projektledning
Karin.rosengren@ica.se, 0737-65 03 34
Sista dag för ansökan 
Löpande urval

Om ICA Banken

ICA Banken erbjuder ett komplett utbud av banktjänster för privatpersoner, allt ifrån spara och betala till låna och försäkra. Våra Företagstjänster levererar effektiva betaltjänster och finansiella lösningar till ICA Handlare, ICA Gruppen samt myndigheter och kommuner. Vi vill göra varje dag lite enklare och förenkla vardagen för ICAs kunder. Vi möter våra kunder i butik, digitalt och via telefon. Tillgänglighet, enkelhet, låga avgifter och tydliga villkor är centralt för oss. ICA Banken, som startade sin verksamhet 2001, ca 320 medarbetare och ingår i ICA Gruppen. Huvuddelen av verksamheten ligger i Borås och ICA Banken har sitt säte i Stockholm, Solna.

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.

Är du nyfiken på oss och vill bli en av våra nya kollegor? Välkommen in med din ansökan!    
 

Relaterade jobb