Tillbaka till sökningen

Treasury/Cash Manager

Sirius International Försäkrings AB är verksamt inom internationell återförsäkring. Sirius är det största återförsäkringsbolaget i Skandinavien och en ledande aktör i Europa. Vi är cirka 500 medarbetare i gruppen med huvudkontor i Stockholm samt branschkontor runt om i världen, bl.a. London, Hamburg, Liége, Zürich, Bermuda och Singapore. Premievolym var 2016 ca MSEK 7000. Sedan april 2016 ägs Sirius av CMIG International, ett Singaporebaserat investmentbolag. Läs mer om företaget på www.siriusgroup.com.

Detta söker vi
Vill du arbeta med treasury och cash management i en global miljö? Nu söker vi dig som är intresserad av och kunnig inom finansområdet och som vill ta ett nästa steg i din karriär och ansvara för cash management och treasury i en internationell koncern. Sirius International är en del av Sirius Group och du kommer att ingå i Sirius Groups globala treasuryfunktion. Som Treasury- och Cash Manager kommer du att tillhöra Corporate Accounting & Control på Sirius Internationals huvudkontor i centrala Stockholm.

I rollen ingår även ett processansvar för betalningar samt ett teamledande ansvar för 2 personer.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta brett inom treasury för koncernen med både operativa och strategiska arbetsuppgifter. Att leda och driva utvecklingen inom treasuryområdet ligger också på ditt ansvar. Du kommer att ha regelbunden kontakt med koncernens banker och med dotterbolagen för att stötta dem i olika finansiella frågeställningar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer för övrigt att innebära:

  • Analysera och optimera kapitalstrukturen i dotterbolagen
  • Utveckla cash management avseende processer och system
  • Ansvara för systemstrukturen inom treasury
  • FX-handel
  • Hantera interna hedgingmodeller
  • Ränte- och valutarisker
  • Rapporter till CFO och ledning
  • EMIR-rapportering


Din profil
Du har relevant akademisk utbildning och en kvalificerad erfarenhet inom treasuryområdet. Idag arbetar du sannolikt inom en treasuryfunktion på ett större bolag med ansvar för cash management, som konsult inom treasury alternativt på bank med cash management. Du är van vid internationella kontakter och har goda kunskaper i engelska. Erfarenhet av Bloomberg samt förståelse för finansiella produkter är meriterande.

Du som person
Då rollen innebär ett självständigt ansvar för treasuryområdet kräver det att du har ett helhetsperspektiv men också att du har förmåga att sätta dig in i detaljerna. Du har ett driv och målfokus och ser till att få saker att hända. Rollen innebär många kontakter inom organisationen både i Sverige och globalt varpå din förmåga att samarbeta och kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt är viktiga egenskaper. Vidare är du kvalitetsmedveten samt besitter ett riskperspektiv.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Sirius International med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Alexandra af Winklerfelt på Prodiem, tfn 073-922 61 72 eller Caroline Björk på Prodiem, tfn 073-303 34 66.

Välkommen med din ansökan!

Relaterade jobb