Tillbaka till sökningen

Underwriter

Försäkringsbolaget Inter Hannover är ett helägt dotterbolag till världens tredje största återförsäkringsbolag, Hannover Re. Hannover Re gruppen har en premievolym på ca 16 miljarder Euro och ca 2 900 anställda världen över. På kontoret i Stockholm är vi 95 anställda. Vi är verksamma inom såväl direktförsäkring som återförsäkring och bedriver försäkringsverksamhet inom Marin, Flyg, Egendom, Ansvar och Liv.

Är du en lagspelare med hög affärsmässighet och som gillar flyg? Vi förstärker nu vår flygavdelning med en Underwriter till General Aviation med erfarenhet från försäkringsbranschen och stort intresse för flyg.

Om Tjänsten
Inom General Aviation tecknar vi direktaffär för allt från segelflygplan och ballonger, via små Cessna och Piper upp till affärsjet och regionala flygbolag med Turbopropflygplan typ SF340 eller ATR72. Våra kunder är bl.a. privatpersoner, flygklubbar, verkstäder och flygbolag. Vi har oftast 100% av risken och jobbar både direkt och genom mäklare. Vi är klart marknadsledande i Sverige och övriga Norden och har även en ansenlig mängd affär från baltstaterna och övriga länder i Östeuropa.

I rollen som Underwriter jobbar du nära kunderna, via telefon och mail eller ute på plats. Teamet har gjort en uppdelning av kunder och segment, men jobbar väldigt mycket tillsammans och backar upp för varandra för att säkerställa en mycket hög kundservice. Därför är det viktigt att du är en prestigelös lagspelare som inte är rädd för att hugga i när det behövs.

Förutom att teckna flygförsäkring så är du aktiv i relationsskapande aktiviteter gentemot kunder och mäklare. Du är även aktiv i vår marknadsbevakning och analys av flygmarknaden och vår portfölj. Då vi inom General Aviation oftast utfärdar våra egna villkor och hanterar de flesta skadorna själva är de försäkringstekniska och juridiska frågorna ofta centrala och här bidrar du med din kompetens och erfarenhet från Underwriting-sidan.

Resor ingår i tjänsten, främst i Sverige och Norden, men även till London och Östeuropa.

Vi söker Dig
Du har en gedigen erfarenhet av försäkringsbranschen och en akademisk examen. Erfarenhet från flygförsäkring är starkt meriterande. För att uppskatta rollen behöver du ha ett genuint intresse för flygbranschen, en fallenhet för att bygga kundrelationer, en hög analytisk förmåga och ett lösningsorienterat angreppssätt. Du trivs med att arbeta mot deadlines och är flexibel inför periodvisa arbetstoppar.

Du är också kommunikativ och lyhörd. Du har lätt för att samarbeta med andra och trivs med att dela med dig av dina kunskaper. Vidare är du som person driven och genuint intresserad av ditt arbete. Det innebär att du gärna arbetar hårt för att nå dina mål och ofta ta initiativ till förbättringar, även utanför ditt ansvarsområde.

Det är viktigt att du kan uttrycka dig klart och tydligt samt behärskar både svenska och engelska mycket väl i tal och skrift.

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde snarast.

Vi Erbjuder
Vi erbjuder dig ett arbete i en internationell och spännande miljö. Vi sitter i ljusa och trivsamma lokaler på Kungsholmen i Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan, dock senaste den 5 februari 2018. Mejla den till rekrytering@hannover-re.com. För mer frågor kring tjänsten, kontakta Mats Westerborn 08-617 54 41.

Relaterade jobb