Tillbaka till sökningen

Tjänstepensionsexpert med ansvar för utbildningskoncept

Är du expert på tjänstepension? Vill du utveckla utbildningskoncept och kunskapsbyggande aktiviteter till några av Sveriges största arbetsgivare, kommuner och landsting? Då kan rollen som seniorkonsult på KPA Pension vara något för dig!

KPA Pension är det ledande pensionsförsäkringsbolaget inom kommunsektorn och ingår i Folksamgruppen. Våra cirka 130 medarbetare förvaltar tjänstepension åt drygt en miljon anställda och tillhandahåller försäkrings- och pensionsadministrativa tjänster till Sveriges kommuner och landsting.

Det här gör du som seniorkonsult på KPA Pension
Som seniorkonsult är du en viktig del i vårt kundarbete. Du stödjer några av Sveriges största arbetsgivare, kommuner och landsting, genom att ansvara för att planering och genomförande av våra utbildningar och andra kunskapsbyggande aktiviteter inom pensionsområdet. Du har dialog med beslutsfattare hos våra kunder, för att lösa deras behov av kompetenshöjande aktiviteter. Att utveckla nya utbildningskoncept och integrera webbinarier och E-learning är ett prioriterat område som du också ansvarar för.

Dessutom får du jobba i en miljö där några av marknadens främsta experter blir dina kollegor och kommer till en stimulerande miljö där utveckling är en ledstjärna. När ytterligare kundbehov uppstår som resulterar i arvoderade konsultuppdrag, exempelvis policyarbete samt utredningar och problemlösning, är du en viktig resurs också inom detta område.

Är du den vi söker?
En förutsättning är att du har mångårig erfarenhet, intresse och djupa kunskaper inom området kollektivavtalade pensioner och den kommunala tjänstepensionsmarknaden. Du behöver även ha intresse och erfarenhet av att jobba som utbildare och kunskapsbyggare. Du har relevant universitets- eller högskoleutbildning eller jämförbar erfarenhet. IFU-diplom är meriterande. Det är en fördel om du har erfarenhet av och är intresserad av konsultarbete och försäljning.

Du har analytisk förmåga och kan omvandla ett kundbehov till en gemensam framgång med dina goda sociala förmågor. Eftersom du leder utbildning och håller föredrag behöver du vara en god pedagog och trivas i rollen att stå inför publik. Som person är du drivande och självgående samtidigt som du är en lagspelare med god samarbetsförmåga. Du har självinsikt och ett strukturerat arbetssätt.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 22 november 2017. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem på folksam.se/lediga-jobb. Urval till intervju görs löpande så skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Nilsson, chef KPA Konsult, 08-665 06 41.

Fackliga representanter är FTF AnnCharlotte Tollqvist 0734-40 10 59, Akademikerföreningen Susanna Järnek 0708-31 69 46 och Handels Mikael Carlsson 0708-31 51 32.

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Relaterade jobb