Tillbaka till sökningen

Key Account Manager

IMF växer så det knakar varför vi nu investerar ytterligare i vår KAM-organisation. Totalt inom IMF fyller vi på med tre nya KAM-tjänster fördelade på tre grupper. Till vår nya nordiska KAM-grupp söker vi en KAM med ansvar för våra Nordiska partners.

If Märkesförsäkringar (IMF) är en enhet inom Privat Sverige "Sales & Service" som arbetar med 21 olika bilmärkes- och återförsäljarsamarbete. If har idag, genom IMF och Volvia, tillgång till ca 80% av nybilsförsäljningsmarknaden. IMF portfölj består av ca 600 000 kunder fördelade mellan olika försäkringserbjudanden, serviceerbjudanden och garantiprodukter och portföljen är på drygt 3 miljarder kronor.

IMFs affärsidé är att vara det naturliga och det bästa valet för den svenska bilbranschen och dess bilköpare. Marknaden har under de senaste åren varit rekordstark och vi på IMF tror att framtiden kommer att bli lika spännande, inte minst utifrån de nya tjänster, produkter och behov som uppkommer inom bilbranschen.

Rollens ansvar och "uppdraget":
If har både lokala och nordiska partneravtal med generalagenter och finansbolag kopplat till olika bilmärken. I Sverige har den nordiska KAM-gruppen helhetsansvar för de lokala (svenska) avtalen och på nordisk nivå är gruppen koordinerande. Detta innebär att du i rollen kommer arbeta både internt och externt med personer från våra nordiska grannländer. Det nordiska ansvaret innebär vidare att resor inom norden är nödvändigt.

Ditt uppdrag och ansvar blir att förvalta och utveckla en stark och integrerad relation med våra partners. Genom ett tätt och strategiskt samarbete med dem driver du affären framåt där vårt erbjudande om försäkrings- och garantilösningar både direkt och indirekt bidrar till våra partners affär och därigenom leder till långvariga och för alla parter ett lönsamt partnerskap.

Den nordiska KAM-gruppen kommer att bestå av tre personer inkl. ledare. Tillsammans med KAM-gruppen kommer du som ett lag men samtidigt självständigt och under stort eget ansvara, driva dina konton mot tydliga försäljnings- och tillväxtmål. För att lyckas med detta krävs att du är väl insatt i resultatutvecklingen och att du är delaktig och drivande i forum kring affärsutveckling av totalaffären vilket inkluderar produktutveckling, marknadsaktiviteter och samverkansformer tillsammans med partners. Du ansvarar för etablera en årlig affärsplan för respektive märkeskoncept och som en del i en matrisorganisation kommer du både delta i, etablera och driva olika forum för samarbete och utveckling av affären, både internt och externt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Bygga starka, långsiktiga och lönsamma relationer med partners.
  • Mycket god insikt i affären samt övergripande kunskap och förståelse för återförsäljare och deras dagliga business.
  • Driva försäljning och volymtillväxt i samtliga kanaler.
  • Följa upp och agera på resultatavvikelser både vad gäller volym och finansiella tal.
  • Proaktivt erbjuda If/IMF lösningar (produkter och tjänster).

Din profil
Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet av att driva och utveckla stora partneravtal. Du förväntas kunna agera självgående och ska övertid bygga upp stabila affärsrelationer för att säkerställa bästa möjliga förutsättningar för ett framgångsrikt arbete tillsammans med partner. Vi ser gärna att du har erfarenhet från antingen försäkrings- eller finanssektorn och har du därtill erfarenhet från bilbranschen är det ett stort plus. Vidare ser vi gärna att du är högskoleutbildad med examen inom ekonomi eller motsvarande, en god förhandlare och att du har förmågan att tänka och agera strategiskt, både på kort och på lång sikt. I ditt arbete kommer du att jobba tillsammans med personer på olika positioner och din förmåga till att samarbete med partners på olika nivåer blir avgörande. Vi och våra partners arbetar och är organiserade nordiskt. Räkna därför med ca 5-6 resdagar per månad.

Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Som person har du god analytisk förmåga, du är lyhörd, tydlig och strukturerad. Du har ett eget driv, är energisk och trivs med att arbeta i team. Som person har du förmågan att entusiasmera, stötta och utmana.

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. I denna rekrytering arbetar IF med Magna Rekrytering (en del av MaxKompetens). Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringsansvarig Katarina Bjernefalk, katarina.bjernefalk@magna.se eller telefon 070 512 49 15.
Rekryterande chef för denna tjänst är Josef Halldelius, Ledare och affärsansvarig för Nordiska Bilpartneravtal.

Fackliga representanter:
FTF: Carin Lidgren, 010-603 66 68
SACO-föreningen If: Marie Ohlson: 010-603 72 15

Relaterade jobb