Tillbaka till sökningen

Riskingenjör

Riskingenjörsavdelningen finns inom enheten Complex Underwriting & Technical. Avdelningen består av 8 riskingenjörer placerade på olika orter i Sverige och vi söker nu en riskingenjör med placering i Stockholm. I denna roll rapporterar du till chefen för Riskingenjörsavdelningen.

Som riskingenjör på Trygg-Hansa får du möjligheten att arbeta i ett företag med ett av Sveriges starkaste varumärken där kundnöjdhet, hög servicenivå och kvalitet står i fokus. Beroende på din egen ambitionsnivå ger tjänsten stora möjligheter till personlig utveckling och en intressant karriär.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som riskingenjör har du en central roll vid nyteckning och förvaltning av större försäkringsavtal inom företags- och industrisegmentet. Du ägnar merparten av din tid åt att genomföra och dokumentera riskbedömning av brand, maskin- och avbrottsrisker utifrån Trygg-Hansas riskacceptregler och övergripande affärsstrategi.

I det allra flesta fall genomförs själva riskanalyserna ute på kundernas anläggningar där du samarbetar med nyckelpersoner hos kunden för att kartlägga riskerna, i andra fall gör du värderingar utifrån rapporter från försäkringsmäklare eller brand och riskkonsulter.

Resultatet kommunicerar du vidare internt till kollegor inom underwriting- och distributionsavdelningar som använder din rapport för utformning av försäkringslösningar, villkor och premieberäkningar.

Dina analyser ligger också till grund för att utarbeta, prioritera och säkerställa genomförande av skadeförebyggande åtgärder ute hos våra kunder.

Du kommer att arbeta både mot större svenska företagskunder och mot svenska industrikunder med global verksamhet. Detta innebär att du förutom att vara en del av den svenska företagsorganisationen också kommer att vara en del av en internationell arbetsmiljö där du samarbetar med RSA-koncernens globala nätverk av riskingenjörer och underwritingfunktioner.

Du kommer även att bidra till en ökad intern kännedom om dina kunder med syfte att utveckla kunderbjudanden och öka genomslagskraften hos befintliga kunder. Beroende på din kompetens och erfarenhet kommer du också att medverka i utvecklingen av försäkringsprodukter och interna processer liksom representation i branschorgan och liknande.

Arbetet innebär ca 2 dagars resande per vecka. Merparten av resorna sker över dagen inom Sverige men i den globala delen av rollen kommer resor också att ske inom Europa.

I samband med anställning kommer intern utbildning att genomföras i Sverige och England/London.

Din profil

Vi söker dig som har en Civilingenjörsexamen inom företrädelsevis Brand/Riskhantering. Civilingenjörsexamen med annan inriktning t ex Maskin eller Kemi kan också vara intressant. Erfarenhet från en liknande roll inom försäkringsbranschen är meriterande.

Tjänsten omfattar ett stort fokus på direkta kundkontakter och förutsätter att du är en duktig kommunikatör och van vid kundkontakter. Du är strukturerad, analytisk och affärsmässig samt har god social kompetens.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska samt innehar B-körkort.

Ansökan

Trygg-Hansa samarbetar med Experis i denna rekrytering. För ytterligare information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Agneta Lund på 08- 736 28 74. Då urvalet kommer att ske löpande är det viktigt att du skickar din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 22/11. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Fackliga kontaktpersoner:

FTF Elisabeth Sandblom, 070-168 36 68 eller Christer Bjellert, 070-168 28 06

SACO Darin Lena 070-168 28 44

Välkommen med din ansökan!

Trygg-Hansa har runt 1450 medarbetare på 15 orter i landet och vi ingår sedan 2007 i internationella RSA - en av världens sex ledande försäkringskoncerner. Läs mer om Trygg-Hansa på www.trygghansa.se. Följ oss på Facebook: www.facebook.com/trygghansa och LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/trygg-hansa.

Relaterade jobb