Tillbaka till sökningen

Seniorkonsult

Som seniorkonsult i KPA Pension är du en viktig del i vårt kundarbete. Du stödjer några av Sveriges största arbetsgivare, kommuner och landsting, i deras arbete med pensionsfrågor. Dessutom hjälper vi också arbetsmarknadens parter i pensionsrelaterade frågor. Du får jobba i en miljö där några av marknadens främsta experter blir dina kollegor och kommer till en stimulerande miljö där utveckling är en ledstjärna.

KPA Pension är det ledande pensionsförsäkringsbolaget inom kommunsektorn och ingår i Folksamgruppen. Våra cirka 130 medarbetare förvaltar tjänstepension åt drygt en miljon anställda och tillhandahåller försäkrings- och pensionsadministrativa tjänster till Sveriges kommuner och landsting.

Det här gör du som seniorkonsult på KPA Pension
Du planerar och genomför våra utbildningar inom pensionsområdet. Du utvecklar utbildningskoncept och är delaktig i införsäljningen av dessa genom att till exempel delta i kundträffar. Du deltar i arbetet med att utveckla webbinarier och E-learning. Du kommer också att arbeta med arvoderade konsultuppdrag och stödja arbetsgivarkunderna i deras arbete med pensioner. Exempel på uppdrag är att ta fram policyer och riktlinjer, hjälpa arbetsgivare med pensionsfrågor vid verksamhetsövergångar och ta fram beslutsunderlag.

Är du den vi söker?
Vi förutsätter att du har erfarenhet som utbildare/informatör. Tjänsten kräver djup kunskap inom kollektivavtalade pensioner och den kommunala tjänstepensionsmarknaden, likaså mångårig erfarenhet från livförsäkringsbolag eller arbetsmarknadens parter. Du har en universitet/högskoleutbildning med inriktning på kommunikation, försäljning eller ekonomi eller jämförbar erfarenhet. IFU-diplom är meriterande, liksom erfarenhet av konsultarbete och försäljning.

Som person är du drivande och självgående. Du är samtidigt en lagspelare med god samarbetsförmåga. Du har självinsikt, ett strukturerat arbetssätt och goda sociala förmågor. Du har analytisk förmåga och kan omvandla kundens behov till en gemensam framgång. Eftersom du kommer att leda utbildning och hålla föredrag behöver du vara en god pedagog och trivas i rollen att stå inför publik.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Se filmen om hur det är att jobba hos oss.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 24 september 2017. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem på folksam.se/lediga-jobb.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Nilsson, chef KPA Konsult, 08-665 06 41.

Fackliga representanter är FTF AnnCharlotte Tollqvist 0734-40 10 59, Akademikerföreningen Susanna Järnek 0708-31 69 46 och Handels Mikael Carlsson 0708-31 51 32.

Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Relaterade jobb