FIAT CHRYSLER: PLANERAR ÖPPNA NY BILFABRIK I DETROIT - WSJ

2018-12-07 09:11

STOCKHOLM (Direkt) Fiat Chrysler planerar en ny fabrik i amerikanska Detroit. Det blir i så fall den första bilfabrik som öppnas i USA av en inhemsk tillverkare på över ett decennium, rapporterar Wall Street Journal.

Enligt tidningens källor ska en ny suv byggas i fabriken, som ett led i Fiat Chryslers strävan att expandera sitt varumärke Jeep. Ett skäl till satsningen kan vara den höga utnyttjandegraden i bolagets fabriker, som enligt analysföretaget LMC Automotive ligger på 92 procent - långt över Fords 81 procent och General Motors 72 procent.

Fabriksöppningen kan bli ett av de första stora besluten från bolagets nya vd Mike Manley, som tog över jobbet sedan den tidigare toppchefen Sergio Marchionne avlidit i somras.

Uppgifterna om Detroitfabriken kommer efter att konkurrenten GM fått hård kritik för sitt beslut att lägga ned amerikanska fabriker. Bland annat förargades president Donald Trump, som var "väldigt besviken på General Motors och deras vd, Mary Barra, för att de stänger fabriker i Ohio, Michigan och Maryland". Presidenten uppgav också att han övervägde att "dra in samtliga subventioner" för GM.

Direkt-SE