NEW YORK: SMÅ RÖRELSER, LEKSAKSBOLAG TYNGER S&P 500, DIJA +0,1%

2017-04-21 17:58

STOCKHOLM (Direkt) Börserna på Wall Street handlades med marginella rörelser på fredagen inför det franska presidentvalet som inleds i helgen.

Strax före klockan 18 var Dow Jones industriindex upp med 0,1 procent, Nasdaqs kompositindex var oförändrat medan S&P 500 noterades för 0,2 procents nedgång.

I helgen är det dags för den första omgången i det franska presidentvalet. Mittenkandidaten Emmanuel Macron leder de flesta opinionsundersökningar, följt av Nationella frontens Marine Le Pen.

Inom S&P 500-indexet handlades nio av elva sektorer i rött territorium, där telekom och energi tyngde mest.

Oljepriserna tappade återigen mark över oro att en Opec-ledd produktionsnedskärning kommer att återställa balansen till en överflödig marknad. Nordsjöoljan backade med 2 procent.

Bland rapporterande bolag märktes en kraftig nedgång för leksakstillverkaren Mattel som presenterat en vinst under förväntan. Aktien föll med 11 procent och blev därmed den sämst presterande inom S&P 500.

General Electric backade också sedan bolaget redovisat ett negativt kassaflöde för industriverksamheten under det första kvartalet. Industrikonglomeratet noterades för en nedgång om 2,0 procent.

För sektorkollegan Honeywell gick det desto bättre, upp 2,6 procent, med både vinst och försäljning över förväntan.

Även korttillverkaren Visa levererade en positiv rapport och steg med 0,4 procent som följd.

Den amerikanska tioårsräntan var 1 punkt lägre vid 2,22 procent.

Direkt-SE