INTERVACC: EMISSION MOT ROBUR, HEALTH INVEST OCH 4:E AP (NY)

2019-09-12 06:55

(Lägger till: på flera ställen i texten, ändrar rubrik)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) First North-bolaget Intervacc har genomfört en riktad emission som tillför bolaget cirka 62 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Totalt emitterades 5.627.510 aktier till teckningskursen 11:00 kronor per aktie, vilket var i linje med onsdagens stängningskurs 11:05 kronor.

Emissionen tecknades av Fjärde AP-fonden (20 miljoner), Robur (25) och Health Invest (17).

Health Invest är ett svenskt fondbolag specialiserat på hälso- och sjukvårdssektorn. Health Invest, som grundades 2006 av Anders Hallberg och Carl Bennet, äger aktier i bland annat Orexo, Stille, Dedicare och danska Lundbeck, enligt en sammanställning i ägardatatjänsten Holdings.

Intervacc skriver i pressmeddelandet att bolaget befinner sig i slutfasen av utvecklingen av Strangvac, som är bolagets vaccin mot kvarka, en hästsjukdom som orsakas av bakterien streptococcus equi. Bolaget räknar med ett marknadsgodkännande före utgången av 2020.

"Kapitalet från den riktade emissionen gör att vi kan satsa fullt ut på förberedelserna inför kommersialiseringen av Strangvac. Vidare kan vi öka utvecklingstakten när det gäller övriga vaccin i vår pipeline. Det har varit ett betydande intresse för Intervacc och det är mycket glädjande att vi nu kan addera ett antal välrenommerade institutionella investerare till vår ägarlista" citeras Intervaccs vd Andreas Andersson i pressmeddelandet som skickades på onsdagskvällen.

Direkt-SE