STARBREEZE: STOR POTENTIAL SÄLJS BORT MED SYSTEM SHOCK - REDEYE

2019-02-12 11:25

STOCKHOLM (Direkt) Att Starbreeze säljer tillbaka förlagsrättigheterna för spelet System Shock 3 till Otherside Entertainment är ett negativt besked även om affären kan ge ett välbehövligt kassatillskott.

Det skriver Redeye i en kommentar.

"Enligt våra estimat är det System Shock 3 som skulle stå för den större delen av intäkterna och även lönsamheten de närmaste två åren. Vi tycker också att affären talar emot bolagets strategi att fokusera på kärnverksamheten, det vill säga spelutveckling och förlagsverksverksamhet. Nu säljer bolaget nämligen tillbaka det största potentiella guldkornet i förlagsverksamheten", skriver Redeye.

Enligt Redeye kan affären vara en effekt av att Starbreeze ligger i en företagsrekonstruktion och därmed enligt avtalet har en skyldighet att låta Otherside Entertainment köpa tillbaka rättigheterna.

Det har nu gått lite drygt två månader sedan Starbreeze ansökte om företagsrekonstruktion. Att bolaget inte har lyckats sälja någon av de större tillgångarna inom VR eller Dhruva Interactive är inte bra, då det är detta som är prioriterat, menar Redeye.

Direkt-SE