Bild: Daniel Ek, grundare av Spotify. Fotograf: TT

Bekräftat: Spotify förbjuder politiska annonser

Facebook går i motsatt riktning. De kommer inte ta bort några politiska annonser även fast de kan innehåller falsk information.

Musikströmningstjänsten Spotify bekräftar att man kommer förbjuda politiska annonser i början av 2020 inför det kommande presidentvalet. Det rapporterar CNBC.

Anledningen uppges vara att man inte har tillräckliga verktyg för att kunna granska innehållet i annonserna.

Den nya policyn kommer endast gälla Spotifys egna annonser och sina exklusiva podcaster, som uppges nå ut till 141 miljoner aktiva användare varje månad. Podcaster som inte är exklusiva eller Spotify-ägda kommer fortsättningsvis tillåtas ha politiska annonser.

Twitter kommer att förbjuda politiska annonser helt i sina kanaler, medan Facebook tagit den motsatta inställningen där man inte kommer ta bort några politiska annonser även fast de kan innehåller falsk information.

Snap uppger att de faktagranskar alla sina annonser, men man kommer inte förbjuda någonting. Även Google har tagit ställning i frågan och kommer strama åt vissa funktioner som varit mest lönsamma för politiska annonsörer.

Läs även: Här är Sveriges 206 miljardärer 2019


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST