Detta var 2019: Årets mest lästa artiklar

Artiklarna som format 2019 - om tips, talanger, framgångssagor, kompetensutveckling, klimat och superföretag!

Näringslivets 125 mäktigaste kvinnor fick flest blickar på sig under det gångna året tillsammans med listettan Åsa Bergman.

En annan prominent kvinna som lockade till läsning var Silicon Valleys gunstling, även kallad “nästa Steve Jobs”, som tog media och investerare med storm. Allt verkade lite för bra för att vara sant och det var det.

Mansplaining och inkompetenta män som ledare seglade upp som ett heta ämnen. Läs hon tröttnade på mansplaining, ritade ett diagram som blev viralt och därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindras.

Utöver mäktiga kvinnor var läsarna nyfikna på VA:s listor för 2019: Sveriges 101 supertalanger, Sveriges 717 superföretag och alla Sveriges 206 miljardärer.

Investeringsgurun Warren Buffett gav under året 4 råd om hur du kan lära ditt barn om pengar. Redan vid sex års ålder köpte han ett sexpack Coca-Cola för 25 cent och sålde för en nickel. 

Läsare visade även intresse för andra tips; arbetsintervjuer, hur man äger möten genom att “fejka” makt och 5 steg för att bryta prokrastineringsmönstret.

Året präglades av ett fokus på hälsa. Många har ifrågasatt att BNP-måttet används för att mäta ett lands välmående och tillväxt. Världens yngsta kvinnliga premiärminister, Jacinda Ardern, införde ett nytt sätt att mäta utvecklingen i Nya Zeeland som inte bara handlar om ekonomisk tillväxt.

Enligt Handelsprofessorn och träningsnarkomanen Micael Dahlén så räcker det att prestera 70 procent - även på jobbet.

Den skotsk-indiske futuristen Vinay Gupta, framhålls ofta som en av vår tids smartaste hjärnor. Han menar att vi alla måste börja leva som i indiska Kerala. Läs: ”Ingen har fattat att vi måste leva på en fjärdedel av vår lön – så vi är körda”

Bakom klotets största utmaningar gömmer sig många av århundradets allra bästa affärs- och investeringsmöjligheter. FN:s 17 globala hållbarhetsmål är den hetaste snackisen i både startupkretsar och i riskkapitalvärlden. Här är världens 17 smartaste och viktigaste affärsidéer. Läs även om investeringen i företaget som sitter på det nya materialet: Här är innovationen som ersätter plast – öppnar för mångmiljardmarknad

Apropå klimatet, har väl ingen missat Greta Thunberg som trendat ordentligt i de flesta medier. Här är PR-veteranen som upptäckte Greta Thunberg – och anklagades för att utnyttja hennes framgång.

XXL-skandalen där företagets Sverigechef tvingades att avgå efter ett Facebook-inlägg om Greta Thunberg, klättrade upp bland de mest lästa artiklarna tillsammans med nyheten om att svenska Greta gått om Trump på instagram.

Fler godbitar från 2019:

Tack för ett bra år alla läsare!

Läs även: Det här är sista numret av Veckans Affärer


För dig som prenumerant

VA KVINNA PODCAST